Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 21:00

ULUSLARARASI ADALET DİVANI: İSRAİL'İN FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ VARLIĞI YASA DIŞIDIR

Lahey, 19 Temmuz (Hibya) - Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Filistin'de uyguladığı faaliyetlere ilişkin kararlarını açıkladı. Adalet Divanı, Filistin topraklarının tek bir bölgesel birim olduğunu duyurdu.

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail'in Filistin topraklarındaki varlığı yasa dışıdır

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin görüşünü açıkladı.

Mahkeme, İsrail politikalarının ve uygulamalarının, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkından uzun süreli mahrumiyetine yol açtığını ve bu durumun temel bir hakkın ihlali olduğunu belirtti.

Bu ihlalin, işgalci bir güç olarak İsrail'in İşgal Altındaki Filistin Toprakları'ndaki varlığının yasallığı üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu vurgulanan mahkemede işgalin, işgal altındaki nüfusu belirsizlik ve askıya alma durumunda sonsuza dek bırakacak şekilde kullanılamayacağını, onların kendi kaderlerini tayin etme hakkını reddedip, topraklarının bazı kısımlarını işgalci gücün kendi topraklarına entegre edemeyeceğini aktardı.

Uluslararası Adalet Divanı,İsrail'in işgalci bir güç olarak pozisyonunu, işgal altındaki Filistin Toprakları üzerinde ilhak ve kalıcı kontrol iddiasıyla sürekli olarak kötüye kullanması ve Filistin halkının kendi kaderini tayin etme hakkını engellemesi, uluslararası hukukun temel prensiplerini ihlal ettiğine ve İsrail'in işgal altındaki Ffilistin topraklarındaki varlığını yasa dışı kıldığına dikkat çekti.