Dolar $
32.85
%-0.3 -0.1
Euro €
35.07
%-0.67 -0.23
Sterlin £
41.52
%-0.82 -0.34
Çeyrek Altın
3990.57
%-0.87 -34.71
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 17 Haziran 2024 13:00

UKRAYNALI ENERJİ YETKİLİSİ: ACİL DURUM KESİNTİLERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA YOĞUNLAŞACAK

Ukraynalı üst düzey bir enerji yetkilisi, Rus saldırılarının Ukrayna elektrik üretimini felce uğratmasının ardından, planlı elektrik kesintilerinin ve acil durum kesintilerinin önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacağı uyarısı yaptı.

Ukraynalı enerji yetkilisi: Acil durum kesintileri önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak

Ulusal şebeke operatörü Ukrenergo'nun Başkanı Volodymyr Kydrytsky Pazar akşamı devlet medyasında yayınlanan bir röportajda, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde durum bugünkünden çok daha zor olacak" dedi.

Kydrytsky, Ukraynalılar'ın elektriksiz kalabileceği sürelerin günde 12 saate kadar uzayabileceğini ve kesintilerin daha "katı" hale gelebileceğini söyledi.

"Bu durum Temmuz sonuna kadar devam edecek" diyen Kydrytsky, planlı kesintilerin yoğun tüketim dönemlerinde de uygulanabileceğini ve "oldukça ciddi" olabileceğini sözlerine ekledi.

Rusya Mart ayında Ukrayna'nın enerji tesislerine yönelik hava saldırılarını yeniledi ve Kiev'in söylediğine göre elektrik üretim kapasitesinin yarısını devre dışı bırakarak Ukrayna'yı başkentte ve ülke genelinde kesintiler uygulamaya zorladı.

Yazın uzun süren elektrik kesintileri ve iç fiyat artışları Ukrayna'yı halihazırda etkiliyor ve devlet kurumları enerji kullanımını azaltmak zorunda kalarak hava savunmasını güçlendirme çağrılarına aciliyet kazandırıyor.

ABONE OL