SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
GÜNCEL Cuma 25 Ekim 2024 02:11

TUSAŞ SALDIRISINDA CEVAP BEKLEYEN SORULAR VAR

Türkiye, TUSAŞ saldırısını konuşup terörü lanetlerken, bu saldırının nasıl gerçekleştirildiğini de bilmek istiyor. Teröristlerin eylemlerini nasıl gizlemeyi başardıkları, nereden ve nasıl geldikleri, nerede konakladıkları, yayın yasağının neden sürdüğü, sosyal medya kısıtlamasının neden yapıldığı gibi sorular da cevap bekliyor

TUSAŞ saldırısında cevap bekleyen sorular var

Türkiye, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen hain terör saldırısının şokunu ve nefretini yaşıyor. Saldırının ardından ekonomi çevrelerinden büyük tepkiler gelirken, yapılacak etkinlikler de ertelendi. 

Alçak saldırıda TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit olurken 22 kişi yaralandı. 

Saldırının ardından yayın yasağı ile sosyal medyaya erişim kısıtlaması getirildi. Sabah saatlerinde erişim kısıtlaması normale dönerken, yayın yasağı ise sürüyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, terör saldırısı sonrasında mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirmişti.

Cevap bekleyen sorular

Hain saldırının ardından cevap bekleyen sorular gündemi meşgul ediyor.

1 Teröristler Ankara’ya nereden, nasıl ve ne zaman geldi, nerede kaldı?

2 Terör örgütü hain saldırılı MİT’in dikkatinden nasıl gizledi?

3 Teröristler TUSAŞ’a nasıl girilip çıkıldığını tatbikat yaparak mı tespit etti?

4 Dünyanın en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan, üst düzey güvenlik önleminin alınması gereken TUSAŞ’ta mevcut önlemler yeterli mi, ihmal var mı?

5 Erkek teröristin Rojger kod adlı PKK’lı Ali Örek olduğu tespit edilirken kadın teröristin kimliği neden hala belli değil?

6 Yayın yasağı neden konuldu? 

7 X, Instagram, YouTube gibi sosyal medya platformlarına erişim kısıtlamaları neden getirildi?

Taksi ile geldiler şoförü öldürdüler

Olay yerinden gelen video ve fotoğraflarda saldırganların, TUSAŞ'a taksi ile geldiği görülüyor. Teröristlerin taksi şoförünü de öldürdü.

Sırt çantaları ve ellerinde silahla tesise giren saldırganların burada öldürüldüğü belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı açıklamalarda “Başından beri oluş stili ve izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu. Kimliklerin netleşmesiyle kesin sonucu sizinle paylaşacağız” demişti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada PKK'yı işaret ederek, “Bu PKK'lılara hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, fakat bir türlü akıllanmıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

ABONE OL
sabancı detay