TÜRKİYE'NİN MÜHENDİS KIZLARI, IDEATHON'DA EŞİTLİK İÇİN YARIŞTI
Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türkiye'nin Mühendis Kızları projesi altında eğitim alan gençlerin, sadece teknik bilgiyle değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık ve sorumluluk alanında da gelişimlerini görmek bizi son derece mutlu ediyor." dedi.
Limak Şirketler Grubu, "Türkiye’nin Mühendis Kızları" girişimi kapsamında, kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla üçüncüsü düzenlenen Ideathon etkinliğini gerçekleştirdi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliğinde düzenlenen bu etkinlikte, geleceğin mühendisleri, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma amaçlarından "Eşitsizliklerin Azaltılması" için ter döktü.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ideathon’da, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve üniversitelerinden 101 öğrencinin oluşturduğu 8 çalışma grubu arasından finale kalan 5 takım, projelerini jüriye sundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü AHS Uzmanı Müge Toker Erdoğan, Limak Şirketler Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Sevan Kılıçyan, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve diğer jüri üyelerinin değerlendirdiği final projeleri arasında "Grup 4 – Haritada Eşitlenelim" projesi birinci oldu.
Bu proje, eşitsizliklerin anlaşılması ve azaltılması için somut adımlar atmayı hedefledi.
Engelli ve otizmli bireylerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefleyen "Engelsiz Toplum" projesi ikinci, engelli bireylerin sosyal ve ekonomik katılımını artırmayı amaçlayan “Eşit Koşul Eşit Toplum” projesi ise üçüncü oldu. İlk üçe giren takımlara D&R’dan hediye çekleri verildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Ideathon’un, genç mühendis adaylarının projeleriyle eşitsizliklerin azaltılması temasını başarıyla ele aldığını belirterek, "Projelerin özgünlüğü, yaratıcılığı ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları ilerisi için umut vadediyor. Türkiye'nin Mühendis Kızları projesi altında eğitim alan gençlerin, sadece teknik bilgiyle değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık ve sorumluluk alanında da gelişimlerini görmek bizi son derece mutlu ediyor.
Bu etkinlik, kadınların mühendislik alanında temsili ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi için de önemli bir adım. Katılımcı tüm gençleri ve projelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.