Dolar $
32.47
%0.27 0.08
Euro €
34.76
%0.31 0.1
Sterlin £
40.58
%-0 -0
Çeyrek Altın
4075.19
%0.49 19.65
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 27 Haziran 2022 02:00

TÜRKİYE'DEN DENİZ CANLILARI MÜZESİNE DAVET

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan her gün onlarca kişinin ziyaret ettiği müzeyi anlattı. İçerisinde 40 tır dolusu mumya balık olduğunu belirten Balıkçı Kenan vatandaşları müzeye davet etti.

Türkiye'den deniz canlıları müzesine davet

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi adeta bir okul olduğunu dile getiren usta balıkçı: ‘Yarım asır geçti. Bir balık ile müzeyi kurduk şimdi binlerce deniz canlısı var. Öğrenciler bu müzeye gelip hayran kalıyor. Onlar için adeta bir okul. Çocuklarımız, gençlerimiz, abilerimiz gelip buradaki balıkları inceliyor. Öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Amacım; çocuklarımızın, geleceğimizin her bireyin buradan bir şeyler öğrenebilmesini sağlamak. Gençlerimize eğitimde bir nebze katkım olabiliyorsa ne mutlu bana” diye konuştu.

Bu işin gönül işi olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Öğretmenler, balıklarla ilgili, denizle ilgili ödev verdiği zaman çocuklar müzeye gelip balıkları dokunarak inceleyebiliyor. Böyle bir imkan başka hiç bir yerde bulamazlar. Devasa mumya balıkların kaç yıl yaşadığını, hangi denizlerle olduğunu hepsini burada öğreniyorlar. Onları görünce, bizlere sorular sordukça ilk günkü gibi heyecanlanıyoruz. Müze kurulduğu günden beri binlerce insan ziyaret etti. Bizler elimizden geldiği kadar denizi ve balığı sevdirmek için gayret gösterdik. Göstermeyede devam edeceğiz’ dedi


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR