Dolar $
33.03
%0.25 0.08
Euro €
35.82
%0.03 0.01
Sterlin £
42.38
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4151.63
%0.16 6.67
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Pazartesi 29 Temmuz 2024 01:00

TÜRKİYE ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM STRATEJİSİ'NE İLİŞKİN GENELGE RESMİ GAZETE'DE

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) ile İlgili 2024/9 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi'ne ilişkin genelge Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde Türkiye’nin ekonomik gelişiminde ve kalkınmasında önemli yer tutan uluslararası doğrudan yatırımların (UDY) sanayi, ticaret ve maliye politikalarının tamamlayıcı unsurlarından olduğu belirtildi.

Dinamik reform süreçleri ile yatırım ortamını sürekli iyileştiren Türkiye’nin uluslararası yatırımcılara cazip bir yatırım ortamı sunarak bölgesinin en fazla yatırım çeken ülkelerden biri olduğu bildirilen genelgede dünya ekonomisinin içinde bulunduğu dönüşüm sürecinde ülkeler arası yatırım çekme rekabetinin gün geçtikçe arttığı aktarıldı.

Genelgede, “Ülkemiz jeo-stratejik konumu, uluslararası şirketlerin kurulu üretim kapasiteleri, güçlü insan kaynağı ve tedarikçi altyapısı ile yatırımcılara değer zincirlerini kurmalarını ve büyütmelerini sağlayacak güvenli bir liman sunmaktadır. Yeni dönemde Türkiye’nin bölgesindeki üretim ve dağıtım üssü olma rolünün güçlenmesi beklenmektedir.” denildi.

Genelgeye göre, On İki Kalkınma Planı (2024-2028) başta olmak üzere tüm ulusal politika belgeleriyle uyumlu bir şekilde ve yatırımcılara sunulan fırsatlar analiz edilerek, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin koordinasyonunda ilgili tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile hazırlanan “Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin resmi internet adresinden yayımlanacak.

Yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen, bilgi ve teknoloji yoğun, yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam sağlayan yatırımlar için bir yol haritası oluşturmak uzun vadeli kalkınma hedeflerine ulaşılmasında önemli katkılar sağlayacak olan mezkur Strateji Belgesi kapsamında ortaya konulan eylemler, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda izlenecek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) uhdesinde takip edilerek etkin bir şekilde uygulanması sağlanacak.

Genelgede “Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım  Stratejisi (2024-2028) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim.” denildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR