Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 23 Ağustos 2024 16:50

TÜRKİYE LOGİSTİCS SUMMİT 23 EKİM'DE İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneğinin (UTİKAD) ev sahipliğinde 23 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Logistics Summit, lojistik sektörünün öncü isimlerini ve paydaşlarını bir araya getirecek.

Türkiye Logistics Summit 23 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek

Dernekten yapılan açıklamada, UTİKAD'ın Turkish Cargo ana sponsorluğunda düzenleyeceği Türkiye Logistics Summit ile sektördeki en güncel gelişmeleri, yenilikçi çözümleri ve geleceğin lojistik vizyonlarını bir araya getirmeye hazırlandığı belirtildi.

Türkiye’nin en büyük lojistik buluşması olduğu ifade edilen Türkiye Logistics Summit, 23 Ekim'de Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yapılacak. Zirve küresel lojistik dünyasının önde gelen isimlerini, uzmanlarını ve sektör temsilcilerini buluştururken bilgi paylaşımı ve iş birliği fırsatları sunacak.

Zirve kapsamında düzenlenecek “Tedarik Zincirinde İnovatif Yaklaşımlar”, “Yapay Zeka ve Dijitalleşme”, “Sürdürülebilir Lojistik” ve “E-Ticaret” konulu paneller, lojistik hizmet üreten şirketlerin yanı sıra tedarik zinciri yönetimi profesyonellerini, e-ticaret ve teknoloji firmalarını, akademisyenleri ve kamu idaresi yöneticilerinin buluşma noktası olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin, Türkiye’nin transit hub olma yolundaki adımlarını desteklediklerini ve zirvenin bu yolda çok önemli bir katma değer sağlayacağını ifade etti.

Hedeflerinin Türkiye’yi lojistikte küresel bir merkez haline getirmek olduğuna dikkati çeken Engin, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin en önemli lojistik buluşması olan Türkiye Logistics Summit, sektörün geleceğini şekillendirecek; yenilikçi çözümler, stratejik iş birlikleri ve sektörel gelişmelerin merkezi olacak. Etkinliğin sadece ülkemiz genelinde değil, bölgesel hatta küresel bir etki alanı oluşturmasını amaçlıyoruz. Lojistik ve taşımacılık sektörümüz 100 milyar dolarlık pazar payı ile küresel lojistik pazarında 11'inci sırada yer alıyor. Toplam hizmet ihracatımız içinde ise yaklaşık yüzde 40 paya yani 40 milyar dolarlık ihracata sahip olup, hizmet ihracatımızdan aldığı pay, her geçen yıl artmaktadır.’’