Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.3
%-0.02 -0.01
Sterlin £
41.86
%0 0
Çeyrek Altın
4016.66
%-0.22 -8.93
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | İTHALAT VE İHRACAT Pazartesi 17 Haziran 2024 17:08

TÜRKİYE İLE ÖZBEKİSTAN ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Ülkemizin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi olarak faaliyet gösteren Aktif Bank, Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda, Özbekistan'ın büyük kamu bankalarından Sanoat Qurilish Bank (JSCB Uzpromstroybank) ile önemli anlaşmalara imza attı. Bu sayede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlanması hedefleniyor.

Türkiye ile Özbekistan arasında ticaret köprüsü kuruluyor

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, Özbekistan’ın en büyük kamu sermayeli finans kuruluşları arasında yer alan Sanoat Qurilish Bank (JSCB Uzpromstroybank) ile kredi ve cari hesap sözleşmeleri imzaladı. Türkiye-Özbekistan İş Forumu kapsamında gerçekleşen anlaşmalar sayesinde Özbekistan-Türkiye arasındaki ticaretin finansmanına katkı sunulurken, KOBİ’ler de desteklenecek. Ayrıca, karşılıklı cari hesap açılması konusunda varılan anlaşmayla, iki ülkenin iş ortakları arasındaki ödeme işlemlerinde de kolaylık sağlanacak.

 

Uluslararası bankacılıktaki uzmanlıklarıyla Sahra Altı Afrika’sı, Orta Doğu ve CIS Ülkeleri başta olmak üzere Türk ihracatçılarının hedef pazarları niteliğindeki önemli coğrafyalarda dış ticaret işlemlerine aracılık ettiklerini söyleyen Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, “Özbekistan’ın en büyük kamu bankalarından Sanoat Qurilish Bank ile gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmalar da CIS bölgesindeki yetkinliğimizin bir ispatı niteliğini taşıyor. 150’nin üzerinde ülkede yerleşik, sayısı 1.200’ü aşan muhabirimizle, uluslararası bankacılık alanında ihracatçıların yolunu açıyoruz. Sanoat Qurilish Bank ile yaptığımız sözleşmeler sayesinde de hem ticaretin finanse edilmesini hem KOBİ’leri destekleyecek hem de Özbekistan ve Türkiye’nin iş ortakları arasındaki ödeme işlemlerinin kolaylaşmasını sağlayacağız. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini inandığımız anlaşmaları hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR