Dolar $
%
Euro €
%
Sterlin £
%
Çeyrek Altın
%
SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 12 Ağustos 2024 02:52

TÜRKİYE DÜNYA FERROKROM PAZARINDA BİR ÜST LİGE ÇIKACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Bursa'da açılışı gerçekleştirilen ferrokrom fabrikasının Türkiye sanayisinin alaşımlı çelik üretiminde ihtiyaç duyduğu yüksek karbonlu ferrokromu temin edeceğini ve aynı zamanda Türkiye'yi dünya ferrokrom pazarında bir üst lige taşıyacağını söyledi.

Türkiye dünya ferrokrom  pazarında bir üst lige çıkacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa'nın Orhaneli ilçesi kırsal Gümüşpınar Mahallesi'nde kurulan BG Ferrokrom Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu.

Kacır, 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği tesisinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, bölgeye bu yatırımı kazandıran Gürsoy Grup ailesini tebrik etti. Dünyanın küresel buhranların yaşandığı sancılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Kacır, "Ticaret ve teknoloji savaşları, jeopolitik gerilimler, salgınlar, doğal afetler, iklim değişiklikleri, ezber edilmiş kuralların, bizzat onları koyanlar ve vazedenler tarafından terk edilişini hızlandırdı. Küresel ekonomideki yeni tabloda ülkelerin sürdürülebilir bir kalkınmayı gerçekleştirmesi, ancak ve ancak büyük resmi doğru okuyabilmeleri, üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını, insan kaynağını planlı bir şekilde harekete geçirmeleriyle mümkün" diye konuştu.

Kacır, son 22 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tesis edilen güçlü yapıyla, demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla Türkiye'nin sanayi ve teknolojide asra bedel başarılara imza attığını dile getirdi. Sayısı 191'den 361'e yükselen organize sanayi bölgeleri ile kurdukları 43 endüstri bölgesinin, Türkiye'nin üretim üsleri haline geldiğini vurgulayan Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayi sektöründe üretim ve ihracat rekorları kırdık. Otomotivden kimyaya, makineden çeliğe, beyaz eşyadan savunma ve havacılığa, tekstilden mobilyaya tüm sektörlerde sanayi ürünlerimizin yıllık ihracatını 34 milyar dolardan 241 milyar dolara yükselttik. Ülkemizin teknoloji geliştirme kabiliyetinin bir nişanesi niteliğindeki yerli ve milli elektrikli otomobilimiz Togg'u Bursa Gemlik'te üreterek milletimizle buluşturduk. Katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi önceleyerek, yeşil ve dijital dönüşümü gerçekleştirerek, Türk sanayini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma taşıyoruz."

Kacır, geçen haftalarda Türkiye'nin sanayide yüksek teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı dönüşümünde yeni bir sayfa açacak 4 programı kamuoyuyla paylaştıklarını anımsattı.

Bu programların kapsamına değinen Kacır, şunları kaydetti: "Katma değerli üretim altyapımızın güçlendirilmesinde önemli bir kilometre taşı niteliğindeki ve halihazırda başarıyla yürüttüğümüz Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'mızın Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı'nı ilan ettik. Kamunun sanayimizin ikiz dönüşümünde yalnızca teşvik eden değil, aynı zamanda rehberlik eden bir yaklaşım sergileyeceği Dijital ve Yeşil Dönüşüm Destek Programlarını kamuoyuyla paylaştık. Ülkemizin yüksek teknoloji yatırımları için sunduğu fırsatları güçlendirecek HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı'nın detaylarını yerli ve yabancı yatırımcılarımızın huzurunda ilan ettik"

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250