Dolar $
32.84
%0.04 0.01
Euro €
35.59
%0.01 0
Sterlin £
42.46
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4147.4
%0 0
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Teknoloji Çarşamba 24 Temmuz 2024 10:35

TURKCELL VE ERİCSSON'DAN GELECEĞİN GENİŞ BANT İHTİYAÇLARINA YÖNELİK YENİ BİR İŞ BİRLİĞİ

Ericsson ve Turkcell, mobil şebekelerdeki iletim kapasitesini artırmaya yönelik yeni spektrum çözümlerini değerlendirmek için iş birliği yapmaya başladıklarını duyurdu. Bu çalışmalar, 5G ve 6G gibi yeni nesil teknolojilere odaklanarak mobil iletişim alanında daha yüksek verimlilik ve hız sağlamayı amaçlıyor.

Turkcell ve Ericsson'dan Geleceğin Geniş Bant İhtiyaçlarına Yönelik Yeni Bir İş Birliği

Ericsson (NASDAQ: ERIC) ve Turkcell, mobil şebekelerdeki iletim kapasitesini artırmaya yönelik yeni spektrum çözümlerini değerlendirmek için iş birliği yapmaya başladıklarını duyurdu. Bu çalışmalar, 5G ve 6G gibi yeni nesil teknolojilere odaklanarak mobil iletişim alanında daha yüksek verimlilik ve hız sağlamayı amaçlıyor. İş birliğinin bir parçası olarak iki şirket, mevcut E-band’e göre  1,5 kat daha geniş bir spektrum kullanımını olanaklı kılan W-band çözümünün ilk denemesini başarıyla gerçekleştirdi. W-band kullanımı sayesinde, mobil şebeke iletim kapasitesinde iki kattan fazla bir artış sağlanacağı öngörülüyor.

Ericsson ile birlikte gerçekleştirilen W-band denemesi, Turkcell’in mobil ana taşıyıcı kapasitesini önemli ölçüde artırarak, yoğun veri aktarımı gerektiren bağlantı ve kullanım senaryolarında müşteri deneyimini daha da iyileştirebilecek fırsatlar ortaya koyma potansiyeline sahip. W-band çözümleri, 100 GHz’den daha yüksek frekansları kullanma imkânı sunması sayesinde 100 Gbps’ye kadar aktarım hızını mümkün kılıyor. Bu da Turkcell’e daha düşük maliyetle daha iyi hizmet sunma, kullanıcıları için daha fazla değer yaratma ve ayrıca yeni iş ve gelir fırsatlarına erişim imkanı sağlıyor.

92 – 114.5 GHz arası çalışan W-band gibi milimetrik (mmWave) dalga bantları, daha yüksek kapasite ve daha iyi müşteri deneyiminin yanı sıra, daha düşük enerji tüketimi ve karbon ayak izi sağladığı için sürdürülebilir bir çözüm olarak kabul ediliyor. Milimetrik bantlar, mevcut ana taşıyıcı spektrumunu genişleterek, Turkcell’in 4G, 5G ve gelecekte kullanıma girecek diğer yüksek performanslı mobil geniş bant servislerini sunmasını kolaylaştıracak.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, konuyla ilgili şunları söyledi: “Turkcell olarak sürekli inovasyon ve mükemmelliğin sınırlarını zorluyoruz. Ericsson ile gerçekleştirdiğimiz W-band denemesi, mobil ana taşıyıcı kapasitesinde sürekli artan talebi karşılamak için atılan büyük bir adım. Bu sayede yalnızca müşterilerimize sunduğumuz deneyimi daha da iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yeni iş fırsatlarıyla gelirimizi de artırma fırsatı yakalayacağız.”

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın da konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bu iş birliği, müşterilerimize daha iyi deneyim sunma fırsatı sağlarken verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından da daha yüksek performans sağlayacak. W-band geniş bant servislerine olan talebi karşılamak için önemli bir çözüm olarak, 100 GHz üzeri spektrum kaynaklarına erişerek artan talebin karşılanmasına yardımcı olacaktır. Turkcell ile W-band gibi yenilikçi iletim çözümlerini deneyimleyerek, 5G ve ötesi teknolojilerin evrimine öncülük etmeyi hedefliyoruz.”

Ericsson, 1994 yılından beri Turkcell'e mobil iletişim sistemleri sağlıyor. Şirket, Turkcell'in mevcut ve gelecekteki iş ve teknik gereksinimlerini karşılamak için sürekli olarak ürün ve çözümler sunmaya devam ediyor. W-band teknolojisinin gelişmesiyle birlikte Ericsson bu alanda ekipman tedariği, demolar, testler, kullanım senaryoları ve performans değerlendirme hizmeti vermeye başlayacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR