TTB'DEN İHRACATÇILARA 100 MİLYAR TL DESTEK VERECEK
İhracatçının ana bankası olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türk Ticaret Bankası, hizmet alanını genişletmeye devam ediyor. Bu sene ihracatçılara 100 milyar TL finansman desteği vermeyi hedefleyen Türk Ticaret Bankası, açılışını gerçekleştirdiği Trabzon Şubesi ile Doğu Karadeniz'deki ihracatçılara hizmet sunacak.

Türkiye’nin ihracat odaklı büyümesinde etkin rol alma hedefiyle faaliyetlerine yeniden başlayan Türk Ticaret Bankası’nın Trabzon Şubesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası binasında hizmete açıldı. Açılış törenine; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Gültepe, Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlker Yeşil, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın yanı sıra bölgede faaliyet gösteren çok sayıda ihracatçı katıldı.
Mustafa Gültepe: “Türk Ticaret Bankası ihracat odaklı kalkınma vizyonumuza hizmet ediyor”
TİM Başkanı ve Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Gültepe konuşmasında, üretim ve ihracatın Türkiye ekonomisi için kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi. Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ve hedefiyle çalıştıklarını belirten Gültepe, şunları söyledi: “Bu iddialı hedefe ulaşabilmemiz için yüksek teknolojiye, Ar-Ge’ye ve inovasyona daha çok yatırım yapmak, dijital ve yeşil dönüşümü ülkemiz için fırsata çevirmek durumundayız. Elbette bütün bu çalışmalar için ihracatçılarımızın uygun maliyetle ve uzun vadeli finansmana erişimi büyük önem taşıyor. İGE A.Ş. aracılığıyla ihracat ailemize kazandırdığımız Türk Ticaret Bankası firmalarımıza; doğrudan, hızlı ve uygun koşullarda finansman desteği sunarken üretim gücümüze ve ihracat odaklı kalkınma vizyonumuza hizmet ediyor.”
İlker Yeşil: “2026’da ihracatçılara daha çok finansman desteği sunacağız”
Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlker Yeşil de konuşmasında, uygun koşullarda finansmana erişimin ihracatçılar için her dönem öncelikli konulardan biri olduğunu belirtti. İhracatçının ana bankası olma hedefiyle Türk Ticaret Bankası’nı yeniden yapılandırdıklarını hatırlatan Yeşil, şunları söyledi: “Şubelerimizi, üretimin ve ihracatın en yoğun olduğu merkezlerde konumlandırıyoruz. 2025 yılında şube sayımızı 11’e çıkarırken, ihracatçılara 76,3 milyar TL’lik finansman desteği sağladık. Böylece 2025’te 75 milyar TL’lik hedefimizin üzerinde bir hacmi kredi olarak kullandırmış olduk. 2026’da ihracatçılara 100 milyar TL finansman desteği sunmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede ihracatın yoğun olduğu merkezlerde yeni şubelerimizi firmaların hizmetine sunmaya devam edeceğiz. 2026’nın ilk çeyreğinde şube sayımızı 15’e çıkaracağız.”
Ahmet Hamdi Gürdoğan: “Bankamız, Doğu Karadeniz ihracat ekosistemine yeni fırsatlar kazandıracak”
Açılışta konuşan DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan ise Trabzon’un limanı, lojistik altyapısı, sanayi bölgeleri ve çok çeşitli ihracatçı profiliyle, dış ticarette Türkiye’nin stratejik merkezlerinden olduğunu belirtti. Gürdoğan; “Türk Ticaret Bankası’nın ihracat odaklı uzmanlığıyla Trabzon’da hizmet vermeye başlaması, bölge firmalarımızın uluslararası pazarlarda daha güçlü ve daha güvenli şekilde yer almasına önemli katkılar sağlayacak. Bankanın sahaya yakın konumlanması; ihtiyaçların doğru zamanda ve doğru araçlarla karşılanmasını mümkün kılacak. Şubenin, Doğu Karadeniz’in üretim ve ihracat ekosistemine hız, derinlik ve yeni fırsatlar kazandıracağına inanıyor; bu adımın hem şehrimiz hem de ülke ihracatımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.