Dolar $
33.93
%0.19 0.06
Euro €
37.93
%0.38 0.14
Sterlin £
44.77
%0.68 0.3
Çeyrek Altın
4497.56
%-0.43 -19.4
SON DAKİKA
Eğitim Perşembe 22 Ağustos 2024 12:28

TÜRK TELEKOM RAUNT'LA 21 ÖĞRENCİ YKS'DE İLK 100'E GİRDİ

Raunt'un yapay zeka teknolojileriyle desteklenen soru çözüm ve çalışma planı oluşturma sistemi, öğrencilerin YKS'ye hazırlanma sürecinde kolaylık sağladı

Türk Telekom Raunt'la 21 öğrenci YKS'de ilk 100'e girdi

Türk Telekom iştiraki Sebit'in Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık süreçleri için geliştirdiği eğitim çözümü "Raunt" kullanan öğrenciler, YKS 2024'te önemli başarılar elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom iştiraki ve Türkiye'nin öncü eğitim teknolojileri şirketi Sebit, geliştirdiği çözümlerle öğrencileri eğitim hayatları boyunca desteklemeye devam ediyor.

Sebit'in YKS'ye hazırlanan öğrenciler için geliştirdiği Raunt ile YKS 2024'e hazırlanan 21 öğrenci, ilk 100'de, 143 öğrenci ise ilk 1000'de yer aldı. Birebir canlı rehberlik uygulaması, yapay zeka teknolojileriyle desteklenerek geliştirilen eğitim modelleriyle Sebit'in 35 yılı aşkın deneyimini aktardığı Raunt, YKS sürecinde öğrencilerin her an yanında oldu.

- Yapay zeka teknolojileri eğitimde başarıyı artırıyor

Raunt'un yapay zeka teknolojileriyle desteklenen soru çözüm ve çalışma planı oluşturma sistemi, öğrencilerin YKS'ye hazırlanma sürecinde kolaylık sağladı. Üç farklı çalışma stratejisi sunarak kişiye özel çalışma planı hazırlayan Raunt'un yapay zeka sistemi, öğrenci bir konuda çok iyiyse "Sorulara Yüklen", zorlandığı kısımlar varsa "Eksiklerini Gider", yetersiz olduğu konu varsa "Sıfırdan Çalış" yönlendirmeleriyle doğru çalışma stratejisinin belirlenmesini sağlıyor. Yapay zeka, öğrencilerin deneme sınavlarını testlerdeki yanlışlarına göre güncelliyor ve yeni çalışma planı sunuyor.

Raunt, sunduğu birebir rehberlik uygulamasıyla, alanında profesyonel uzmanları sınava hazırlık sürecinde ve tercih döneminde çevrim içi görüşmelerle öğrencilerle bir araya getirdi. Sınav kaygısı ve stresini yönetmek ve doğru yönlendirmeleri yapmak için tecrübeli psikolog ve psikolojik danışmanlar, hazırlık sürecinde öğrencilerle canlı bağlantıyla görüşürken, tercih döneminde de doğru üniversite ve bölüm seçimlerinde onlara destek oldu. Öğrenciler, yıl boyunca merak ettikleri sorulara alanında uzman profesyoneller tarafından cevap buldu.

Öğrenciler, Raunt sayesinde 100 saatten fazla ders anlatım videosu, tamamı çözümlü 350 binden fazla soru, YKS ile benzer nitelikte 15 YKS denemesi, 50'den fazla test yayını, çıkmış eski sorular ve daha birçok içeriğe farklı kaynak arayışına girmeden kolayca ulaşabiliyor.