Dolar $
34.01
%0.04 0.01
Euro €
38.04
%0.11 0.04
Sterlin £
44.87
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4506.08
%-0.28 -12.59
SON DAKİKA
Gastronomi Salı 27 Ağustos 2024 02:12

"TÜRK MUTFAĞI SADECE KEBAP DEĞİL!"

Dünyanın en seçkin mutfaklarının buluşma noktası olarak kabul edilen Londra, şimdi de Türk mutfağının eşsiz lezzetleriyle göz kamaştırıyor. Bu kapsamda 2023 yılında İngiltere'nin en iyi fine-dining restoranı seçilen The Mantl, Türk ve Ege mutfağının modern bir yorumunu sunarak, Londra'daki gastronomi sahnesine yepyeni bir soluk getiriyor. Zengin bir lezzet dünyasını döner ve çorba gibi birkaç yiyeceğe indirgemenin haksızlık olduğunu belirten restoranın kurucusu Serdar Demir " Ne yazık ki, bu yanlış algılar, Türk mutfağının hak ettiği değeri görmesini engelliyor. Türk mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını göstermek istiyoruz." dedi.

"Türk Mutfağı Sadece Kebap Değil!"

Türk mutfağı, zengin tarihi ve kültürel dokusuyla harmanlanan eşsiz lezzetleriyle dünya genelinde giderek artan bir ilgi görüyor. Yıllar boyunca korunan geleneksel tarifler, modern sunumlarla bir araya gelerek hem yerli hem de yabancıların damak zevkini fethediyor. Bu kapsamda Türk lezzetlerini tanıtma konusunda önemli bir adım atan The Mantl, Londra’nın en prestijli bölgelerinden biri olan Knightsbridge’de Türk mutfağının eşsiz lezzetlerine ev sahipliği yapıyor.

Türk Mutfağı, Devasa Porsiyonların Ötesinde Bir Lezzet Dünyası

Restoranın kurucusu Serdar Demir, Türk mutfağının döner ve çorba gibi birkaç yiyecekle sınırlandırılamayacağını vurgulayarak, bu yanlış algıyı kırmaya çalışıyor. Demir, "Türk mutfağı, binlerce yıllık bir tarihin ve coğrafyanın zenginliğini barındırıyor. Bu mutfak, sadece kebaplardan ve mezelerden ibaret değil; inanılmaz bir çeşitliliğe ve derinliğe sahip. Ne yazık ki, bu yanlış algılar, Türk mutfağının hak ettiği değeri görmesini engelliyor. Özellikle devasa porsiyonlar ve bedava gelen mezeler gibi anlayışlar, bu mutfağın gerçek zenginliğinin önüne geçiyor. Bugün bir İtalyan restoranına gittiğinizde, hiçbir ekstra şeyi bedava beklemezsiniz, ancak Türk restoranlarında bu beklenti hala var” dedi.

“Kaliteli ve Otantik Restoranlar Daha Çok Artmalı”

Türk mutfağının zenginliklerini daha fazla insanın keşfetmesi için, kaliteli ve otantik deneyimler sunan restoranların sayısının artması gerektiğinin altını çizen Demir, sözlerine şöyle devam etti: “The Mantl olarak biz de bu misyonu üstlendik ve Londra'da Türk mutfağının hak ettiği yerde olmasını sağlamak için çalışıyoruz. En çok sevilen Türk yemekleri arasında kebaplar, mantı, humus, künefe ve baklava gibi tatlılar yer alıyor. Ancak, biz bu zengin mutfağın daha geniş bir yelpazede tanınması ve sevilmesi için çalışıyoruz.

Özellikle modern ve geleneksel Ege mutfağının eşsiz karışımını sunarak, Türk mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını göstermek istiyoruz. The Mantl'da, kızgın kömürde pişirme gibi geleneksel Türk pişirme tekniklerini kullanarak, Anadolu'nun zengin lezzetlerini Londra'ya taşıyoruz ve bu lezzetlerin gerçek değerini dünya ile paylaşmak istiyoruz.”