Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.77
%0.01 0
Sterlin £
40.64
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4075.74
%0.21 8.32
SON DAKİKA
DÜNYA Pazar 22 Eylül 2019 09:23

TÜRK MOBİLYASI LONDRA'DA

Alanında dünyanın en önemli buluşması olarak kabul gören Londra Tasarım Haftası başladı. 14 Eylül'de açılan ve 22 Eylül'e kadar sürecek olan tasarım haftasında, Türk mobilyaları video mapping uygulaması ve Anadolu'nun zengin tarihi simgeleri üzerinden yapılan geçişlerle tanıtıldı. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilyasının gücünün her geçen gün arttığını 15 yılda dünya mobilya sıralamasında 23'ten 12'ye yükseldiklerini hedeflerinin ise ilk beşe girmek olduğunu kaydetti.

Türk mobilyası Londra'da

Londra Tasarım Haftası büyük bir coşku ile 14 Eylül’de kapılarını açtı. 22 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde Türkiye ise İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından temsil edildi. Birliğin Türkiye Tanıtım Grubu, Türk mobilyalarının tasarım gücünü son teknolojiyi kullanarak tasarım haftasına taşıdı. Oluşturulan özel alanda video mapping uygulaması ile Türkiye’nin simgeleri üzerinden mobilyalara geçiş yapıldı.

mobilya-i

Son yıllarda teknolojiyi arkasına alarak tasarıma odaklanan Türk mobilya sektörü,  geliştirdiği yeni nesil ürünleriyle tüm dünyanın gözlerini üzerine çevirmeyi başardı. Her ülkenin dinamiklerine göre üretim parkuruna sahip olmasının yanı sıra çağdaş, avangart, retro vb. mobilyalarına Türk motiflerini de kodlayarak oryantalist bir bakış açısıyla ürünler geliştiren sektör,  dünya pazarından önemli bir yer ediniyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR