Dolar $
%
Euro €
%
Sterlin £
%
Çeyrek Altın
4150.1
%0.13 5.16
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | İŞ DÜNYASI Pazartesi 29 Temmuz 2024 12:40

TÜRK DÜNYASI İŞ KONSEYİ'NDEN BOSNA HERSEK ÇIKARMASI

TDPV İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç, beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği yurt dışı gezilerine Bosna Hersek'ten başlayarak önemli temaslarda bulundu; Türk dünyası ve iş insanlarına önemli mesajlar verdi…

Türk Dünyası İş Konseyi'nden Bosna Hersek çıkarması

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) İş Konseyi, Türkiye’nin Türk Dünyası ülkeleri başta olmak üzere ekonomik ve kültürel bağları güçlendirmeyi,  Türk iş insanlarının birliğini pekiştirmeyi, mevcut ve gerçekleştirilecek olan işbirliklerini artırmayı amaçlayan yurt dışı gezilerine Bosna Hersek’ten başladı. İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç ve beraberindeki iş insanlarından oluşan heyet bir dizi ziyaret gerçekleştirerek önemli temaslarda bulundu.

Başkan Erkoç, yerli ve milli duruşuyla, vatanını önceleyen iş insanlarının bir araya gelerek oluşturduğu ve ahilik kültürünün esas alınarak ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan TDPV İş Konseyi’nin yurt içindeki çalışmaları yanında yurt dışında da ciddi bir atılım gerçekleştirmeyi hedeflediğini ve bu kapsamda planlanan geziler için özellikle ilk durak olarak Bosna Hersek’in seçildiğini belirtti.

Bosna Hersek ayrı bir öneme sahip…

Türkiye’nin dünya arenasındaki konumunu yükseltecek, dünyanın dört bir yanında yaşayan, çalışan iş insanlarının iş birlikleriyle gücünü artıracak kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Erkoç, “Kısa zaman içerisinde ülkemizin saygın iş insanlarının katılımı ile her türlü siyasetten uzak, ‘önce ülkem sonra ben’ diyen ve ahilik kültürünü benimseyen iş insanlarımızla yurt dışındaki çalışmalarımızı hızlandıracak ve sermaye birliği çerçevesinde yerli ve milli üretim politikaları ile projelerimizi hayata geçireceğiz. Gezilerimize Bosna Hersek’ten başlamamızın da ayrı bir önemi var” dedi.

Saraybosna ziyaretinde Büyükelçi Sadık Babür Girgin ile de bir araya gelen Başkan Erkoç ve iş konseyi üyeleri karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Türk Dünyası’ndan İsrail’e tepki büyüyor

Ziyaretler sürerken, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan paylaşımına da tepkisini dile getiren Başkan Erkoç, “Yapılan hadsiz paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Şiddet ve zulümle mazlumları ezmekten vazgeçmeyen, camileri, okulları, hastaneleri bombalayıp binlerce insanı, kadınları, çocukları katleden zihniyet dur durak bilmiyor, vahşete devam ediyor ve hadsiz paylaşımlar yapıyor, tüm Türk dünyasından öfke ve tepki de artıyor. Bizim milletimiz bunları kabul edemez.” dedi.

Büyükelçi Girgin ile görüşmede, geçtiğimiz günlerde Gazze’ye destek verdiği için İsrailli iş adamı tarafından tehdit edilen Benjamina Karic’e yapılan saldırıya da değinen Erkoç, Karic’in de yalnız olmadığını ifade etti. Heyet, buluşmanın ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ile bir araya gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

İşbirliği odaklı yurt dışı gezileri devam edecek

Türkiye’de 60 ilde oto galeri derneklerinin çatı kuruluşu Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı da olan Erkoç, inşaat, otomotiv, perakende, sağlık, eğitim, enerji gibi farklı sektörlerde de faaliyetleri yanında İş Konseyi olarak yaptıkları çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade etti. Saraybosna’da katıldığı programların çok verimli geçtiğini de belirten Başkan Erkoç, “Kardeş başkentlerimizde gerçekleştirdiğimiz temaslar artarak devam edecek. Ziyaretlerimizin kapsamını genişleterek diğer ülke ziyaretlerimizi de gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki kısa zamanda büyüyen işbirliklerimiz ve iş alanlarımız ülkemiz için yeni fırsatlarla birlikte ekonomik büyümesine ve gelişimine de önemli katkılar sağlayacak” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR