SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 13 Temmuz 2023 14:53

TÜNEL SANAT MERKEZİ AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

Mamak Belediyesi, tarihi; kültür ve sanatla buluşturan projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Tünel Sanat Merkezi" projesinde çalışmalar sona gelindi.

Tünel sanat merkezi açılışa gün sayıyor

Osmanlı’nın son dönemleri olan 1915-1917 yılları arasında yapılan Şafaktepe Mahallesi’ndeki dekovil hattı (dar demir yolu hattı) yıllar içerisinde, araba yolu, soğuk hava deposu ve son olarak Körfez Savaşı’nda sığınak olarak kullanılmak üzere hazır bekletilen, ‘Demirlibahçe Tüneli ’sanat merkezine dönüştürüldü. Restorasyonu tamamlanan 8 metre genişliğinde 165 metre uzunluğundaki tarihi dekovil hattı bundan sonra sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. 

Tarihi dokusu ve atmosferine uygun düzenlemeler yapılarak restore edilen tünel, fuaye, sergi ve sanat galerisinden oluşacak. Açılış için gün sayan Tünel Sanat Merkezi, şimdiden hem Mamak’ın hem de Ankara’nın önemli kültür sanat merkezleri arasına girmeye aday gibi gözüküyor.

“Kültür Sanat Şehri Mamak”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, tarihi dar demiryolu hattı; dekovil hattının sanat merkezine dönüştürme fikri üzerine göreve geldiği günden bu yana çalıştıklarını söyleyerek, “Sanat ve yaşam şehri Mamak diyerek çıktığımız bu yolda, Güzel Mamak’ımızın kültür sanat şehri olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihimizin ilk konservatuarı Musiki Muallim Mektebi’mizi kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline dönüştürdük. İnşallah Tünel Sanat Merkezi’miz de Başkentimizin sanat merkezi haline gelecek” açıklamasında bulundu.