Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Haber Merkezi | GÜNDEM Cuma 05 Temmuz 2024 05:15

TÜİK MİLYONLARIN CEBİNE ELİNİ UZATTI

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Milyonlarca emekli, memur, çalışan zarar görüyor. Bugün TÜİK milyonlarca vatandaşımızın cebine elini uzatmıştır. Onların eksik zam almasını sağlamıştır." dedi.

TÜİK milyonların cebine elini uzattı

TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarını da değerlendiren Başarır, "Milyonlarca emekli, memur, çalışan zarar görüyor. Bugün TÜİK milyonlarca vatandaşımızın cebine elini uzatmıştır. Onların eksik zam almasını sağlamıştır. Bunu yaparak da suç işlemiştir. Asgari ücretliler zam alamayacaklar. Temmuz onlar için kara geçecek. Bugün milyonlarca emekli açlık sınırının çok altında yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Başarır, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Başarır, şunları kaydetti:

"Erken seçimin olabilmesi için Meclis 360 ile bu kararı verebiliyor ya da cumhurbaşkanı Meclisi feshedebiliyor. Buna erken seçim, öne alınmış seçim dersiniz ya da cumhurbaşkanının feshetmesinden dolayı yapılacak seçim dersiniz. 2028'den önce bir seçim olacak öyle görünüyor. Sorunun erken seçimde olmadığı ekonomide olduğu söyleniyor. Biz de bunu söylüyoruz. 'Emekliye zam yapın' diyoruz. Temmuz ayında 'asgari ücretliye zam yapın' diyoruz. Sorun ekonomi ama düzeltecek gibi görünmüyorlar. Geçim yoksa seçim mutlaka olur. Cebi, midesi boş olan halk her iktidarı cezalandırmıştır."
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR