Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | EKONOMİ Cumartesi 29 Haziran 2024 16:20

TÜBİSAD PLUS'IN YENİ BÖLÜMÜNÜN KONUSU: KURUMLARIN ÇEVRE- SOSYAL VE YÖNETİŞİM (ESG) ÇALIŞMA PRENSİPLERİ

TÜBİSAD'ın yüksek teknoloji dünyasının nabzını tuttuğu YouTube serisi TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümü yayınlandı. Serinin 33'üncü bölümünde TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslı Güreşcier ile Hitachi Vantara Ülke Müdürü Aslı Arısal kurumların çevre- sosyal ve yönetişim (ESG) çalışma prensiplerini konuşuyor.  

TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünün konusu: Kurumların Çevre- Sosyal ve Yönetişim (ESG) Çalışma Prensipleri

TÜBİSAD Plus'ın yeni bölümünde Hitachi Vantara Ülke Müdürü Aslı Arısal, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslı Güreşcier'in sorularını yanıtlıyor.

 
Kurumların kendi faaliyet alanlarına ve belli uluslararası standartlara göre metrikler belirleyerek çevresel, sosyal ve yönetim alanlarında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Aslı Güreşcier, araştırmalar gösteriyor ki bu uygulamaların benimsenmesi sürdürülebilir ve etik bir iş dünyasının oluşturmasına çok ciddi katkılar sağlıyor diyor ve Aslı Arısal'a Hitachi Vantara'nın ESG stratejilerini nasıl belirlediklerini, bu stratejileri şirketin uzun vadeli hedefleriyle nasıl uyumlu hale getirdiklerini soruyor.

Hitachi Vantara'nın 1910 yılında kurulan Hitachi Limited'in bir iştiraki olduğunu söyleyen Hitachi Vantara Ülke Müdürü Aslı Arısal, “Japonya temelli bir uluslararası holding olan Hitachi, bilgi teknolojileri, enerji, ulaşım, sağlık, finans gibi pek çok alanda faaliyet gösteren bir şirketler topluluğu. Hitachi Vantara, bu küresel şirketler ağından da yararlanarak topluma dijital, çevreci, yenilikçi birçok çözüm sunuyor. Şirketimiz müşterilerimizin uzun vadeli, çevresel, sosyal, yönetişim hedeflerini destekleyen, bunları sürdürebilir kılan, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan ürün ve çözümler geliştiriyor. Ürünlerimizin kullanılmasıyla 2024 yılının sonunda 100 milyon ton karbon emisyonunu azaltmayı hedefliyoruz. Operasyonlarımızda da 2030 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdümüz var. Bunun yanı sıra yine 2030 yılında değer zincirimizdeki emisyonları yarıya indirmeyi hedefliyor ve 2050 yılında da değer zincirimizin tamamında karbon nötr olacağımızı taahhüt ediyoruz. Enerji, ulaşım, endüstri gibi operasyonel teknolojileri içinde barındıran bir topluluk burası. Üretken yapay zekayı teknolojide kullanan yeniden bir yapılanma içerisine girdik. Bu yeniden yapılanma sürecinde Hitachi Vantara, kurumlara gelişmiş veri altyapısı ve yenilikçi teknolojiler sunuyor. ESG stratejilerini belirlerken de çok kapsamlı bir süreç izliyoruz. Her yıl ESG Önemlilik Değerlendirmesi dediğimiz bir çalışmayla buna bakıyoruz, çıktılarını da tüm paydaşlarla ve toplumla paylaşıyoruz. En önemli şeylerden bir tanesi bu. Bu süreç sürdürülebilirlik uzmanı tarafından yönetiliyor” diyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR