Dolar $
33.06
%0.19 0.06
Euro €
36.02
%0.01 0
Sterlin £
42.86
%0.02 0
Çeyrek Altın
4294.02
%2.24 92.78
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Salı 16 Temmuz 2024 12:00

TUBİL HALK DANSLARI TOPLULUĞU, ÇORUM'DA BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 6-7 Temmuz'da Çorum'da düzenlenen bölge yarışmasında, büyükler ve yıldızlar grubunda bölge birincisi oldu.

TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Çorum'da bölge birincisi oldu

Büyüklerde Antalya Yöresi, yıldızlarda ise Gaziantep Yöresi’ne ait performans gösteren gençler Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Cemal Ahıska Çorum Bölge Yarışması’ndan birincilikle döndü. 24 ayrı halk oyunu ekibinin katıldığı yarışmada, TUBİL’in genç yetenekleri kazandıkları birincilik ile gelecek günlerde tarihi ve yeri federasyon tarafından açıklanacak olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya da hak kazandı.

TUBİL’in başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “TUBİL, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldığı başarılı sonuçlarla Yenimahalle’ye büyük gurur yaşatıyor ve gençlerimizin bu başarısı göğsümüzü kabartıyor. Anadolu kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük rol üstlenen ve yöresel kültürümüzü dünyaya tanıtan gençlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR