Dolar $
33.07
%0.06 0.02
Euro €
36.13
%0.3 0.11
Sterlin £
42.88
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4197.77
%0.34 13.93
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 21 Temmuz 2024 12:00

TRUMP, Xİ JİNPİNG'İN SALDIRININ ARDINDAN KENDİSİNE 'GÜZEL BİR NOT' YAZDIĞINI SÖYLEDİ

ABD eski Başkanı Donald Trump, Başkan Joe Biden'ın diktatör olarak eleştirdiği liderleri övmeyi, Çin Devlet Başkanı'nın bir hafta önceki suikast girişiminin ardından kendisine "güzel bir not" yazdığını söyleyerek sürdürdü.

Trump, Xi Jinping'in saldırının ardından kendisine 'güzel bir not' yazdığını söyledi

Pennsylvania'daki suikast girişiminden kıl payı kurtulduktan sonraki ilk kampanya mitinginde Trump, Cumartesi günü Michigan'da toplanan kalabalığa seslendi: Trump “Başkan Xi Jinping geçen gün olanları duyduğunda bana güzel bir not yazdı” diye konuştu.

Cumhuriyetçi başkan adayı Xi'yi “zeki bir adam, 1.4 milyar insanı demir yumrukla kontrol ediyor” şeklinde tanımladığını hatırlattı ve Çin liderinin Biden gibi insanları “bebek” gibi yaptığını ekledi.

Trump, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e yönelik eleştirilerinin yanı sıra, Grand Rapids'teki mitingde Xi ve Vladimir Putin'i “ülkelerini seven” “akıllı, sert” figürler olarak selamlayarak 2022'de Rusya Devlet Başkanı'nın Ukrayna'yı işgal etme stratejisine yönelik övgülerini yineledi.

Trump 2022'de Gürcistan'daki bir mitingde yaptığı aynı konuşmada Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un'u “sert” olarak nitelendirmiş ve Kim ve Xi için “En zeki olan en tepeye çıkar” demişti. Cumartesi günü Trump her iki liderle de “çok iyi anlaştığını” söyledi.

 

ABONE OL