Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.04
%0.1 0.03
Sterlin £
42.84
%-0 -0
Çeyrek Altın
4232.78
%0.78 32.29
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 15 Temmuz 2024 15:00

TRUMP MEDİA HİSSELERİ SUİKAST GİRİŞİMİNİN ARDINDAN PİYASA ÖNCESİ İŞLEMLERDE YÜZDE 55 ARTTI

Trump Media & Technology Group hisseleri, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Cumartesi günü Pennsylvania'daki bir mitingde uğradığı suikast girişiminin ardından Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 50 yükseldi.

Trump Media hisseleri suikast girişiminin ardından piyasa öncesi işlemlerde yüzde 55 arttı

Trump bir kurşunla sıyrılmış ve yerel bir hastanede tedavi altına alınmış, ancak silahlı saldırının ardından Cumartesi günü geç saatlerde taburcu edilmişti. Trump Media & Technology Group hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 50 yükselerek daha önceki en yüksek seviyelerine ulaştı.

Trump Media CEO'su Devin Nunes, Pennsylvania'daki saldırıda yaralananlara ve etkinlikte öldürülen kişinin ailesine "en derin taziyelerini" sundu.

Nunes Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu durum, bu korkakça saldırının tüm koşullarını belirlemek ve başka kişilerin dahil olup olmadığını tespit etmek için hızlı ve kapsamlı bir federal soruşturma gerektiriyor. Ayrıca federal hükümeti, Başkan Trump'ın güvenliğini sağlamak üzere talep ettiği her türlü güvenlik kaynağını sağlamaya çağırıyorum" dedi.

Analistler suikast girişiminin Kasım seçimlerinde Trump'ın zaferini daha olası hale getirebileceğini öne sürdü.

Sosyal medya platformu Truth Social'ın ana şirketi olan Trump Media, seçim yarışı boyunca dalgalı bir seyir izledi. Hisse senedi, aynı zamanda firmanın çoğunluk hissedarı olan Trump'ın ağır suçtan mahkum edilmesini takip eden üç hafta içinde yaklaşık yüzde 50 düştü.

Mayıs ayında açıklanan ilk çeyrek kazanç raporunda Trump Media 327,6 milyon dolar net zarar ve 770.500 dolar toplam gelir açıkladı. Şirket geçtiğimiz ay yatırımcıları, Trump'ın Truth Social dışında başka sosyal medya platformları kullanması halinde bunun "TMTG'nin işi ve/veya faaliyetleri üzerinde önemli bir olumsuz etki yaratabileceği" konusunda uyardı.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR