Dolar $
33.04
%0.29 0.09
Euro €
35.76
%-0.12 -0.04
Sterlin £
42.5
%0.19 0.08
Çeyrek Altın
4124.16
%-0.5 -20.47
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Kripto Para Pazartesi 29 Temmuz 2024 13:17

TRUMP KONUŞTU, BİTCOİN 70 BİN DOLARI ZORLUYOR

Yeni haftanın ilk gününde Bitcon 69.500 dolar, lider altcoin Ethereum 3.372 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,42 trilyon dolar. Bitcoin'in piyasa değeri 1,37 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri 405 milyar dolar. 26 Temmuz tarihinde ABD'de spot ETF'lere toplamda 51.8 milyon dolarlık giriş, spot Ethereum ETF'lerine ise 162.7 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Trump konuştu, Bitcoin 70 bin doları zorluyor

ABD'de başkanlığa tekrar aday olan Donald Trump'ın hafta sonu kripto paralara desteğini tekrarlamasının ardından, Bitcoin (BTC) bu sabah 70.000 dolar sınırına yaklaşarak altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin son 24 saatte %3,32 artarak şu anda 69.500 dolar civarında işlem görüyor. Ether %4,28 artışla 3.372 dolardan, Solana ise %5,9 yükselerek 193 dolar civarından işlem görüyor. Kripto piyasa yapıcı Keyrock'un APAC iş geliştirme başkanı Justin d'Anethan, "Birçok politikacı ve ekonomik paydaşın kripto hakkında yaptığı olumlu açıklamalar yatırımcı duyarlılığını güçlendiriyor." dedi. Nashville'deki Bitcoin 2024 konferansında Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Kasım ayında seçilirse bir "stratejik bitcoin rezervi" oluşturma ve mevcut varlıkları satmama sözü verdi ve SEC Başkanı Gary Gensler'ı görevden alacağını belirtti. Senatör Cynthia Lummis de ABD Hazine Bakanlığı'na beş yıl içinde 1 milyon bitcoin, yani yaklaşık 68 milyar dolar satın alması için bir yasa tasarısı sunmayı planladığını açıkladı. Lummis, bu yasanın hükümete bu coinleri en az 20 yıl boyunca satmadan tutmasını sağlayacağını belirtti.

Hong Kong milletvekili, Trump'ın konuşmasının ardından Bitcoin'in mali rezervlere dahil edilmesini savunuyor.

Hong Kong milletvekili Johnny Ng, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu yaptığı konuşmanın ardından, Hong Kong'da "Bitcoin'in mali rezervlere dahil edilmesi" olasılığına dair konuşmalar başlatma sözü verdi. Hong Kong Yasama Konseyi üyesi olan Ng, pazar günü X'te yaptığı bir paylaşımda, bölgenin resmi mali rezervlerinin bir parçası olarak Bitcoin'e yer verilmesinin "düşünmeye değer" olduğunu belirtti. Ng, "Bitcoin'in küresel kabulü sürekli artıyor ve teknoloji bağlamında kamuoyu tarafından 'dijital altın' olarak görülüyor, bu nedenle gelecekte Bitcoin'in stratejik mali rezervlere dahil edilmesi mümkün olabilir, tabii ki uyumlu olduğu sürece." dedi. Ng'nin bu son yorumu, Trump'ın Nashville'deki Bitcoin 2024 konferansında yaptığı bir konuşmada Kasım ayında seçilirse "stratejik bir Bitcoin rezervi" oluşturacağı sözünü vermesinin ardından geldi.

900 milyar dolarlık varlık yöneticisi Hamilton Lane, SCOPE'u Solana'da tanıttı

Hamilton Lane, Libre ile iş birliği yaparak Solana Blockchain üzerinde özel bir kredi fonu (SCOPE) başlattığını duyurdu. Varlık yönetim firması yatırımcıların artık SCOPE'a Solana üzerinden erişebileceğini belirtti. Solana'nın düşük gecikme süresi ve verimliliği özel fonun tokenizasyonu için çekici bir ağ olarak öne çıkıyor. Hamilton Lane, Nomura'nın Laser Digital ve WebN Group'un ortak girişimi olan Web3 protokolü Libre ile iş birliği yaparak SCOPE'u piyasaya sürdü. Bu ortaklık Hamilton Lane’in dağıtım ağını genişleterek yeni yatırımcı kitlelerine ulaşmasını sağlıyor. Daha önce Securitize üzerinden bir tokenleştirilmiş hisse senedi fonu duyuran Hamilton Lane, SCOPE'un ikinci on-chain tokenizasyon olduğunu belirtti. Dijital varlıklar başkanı Victor Jung, bu girişimin DeFi yerlilerine yönelik olduğunu ifade etti ve bu finansal varlık sınıfının yeni bir kitleye ulaşmasını sağlayacağına inandıklarını söyledi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR