Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.02
%0.03 0.01
Sterlin £
42.92
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4254.37
%1.29 53.6
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Salı 16 Temmuz 2024 11:36

TOYOTA GOODWOOD'DA ÜNLÜ İSİMLERLE PERFORMANSLI MODELLERİNİ SERGİLEDİ

Toyota, her yıl düzenlenen ve otomobil tutkunları tarafından yakından takip edilen Goodwood Hız Festivali'nde heyecan verici modellerini sergiledi. Toyota'nın gösteri sürüşlerinde, markanın motorsporları yıldızlarına ünlü isimler de eşlik etti.

Toyota Goodwood'da Ünlü İsimlerle Performanslı Modellerini Sergiledi
İngiltere’de tarihi Goodwood Evi’nin arazisinde her yıl dört gün olarak düzenlenen otomotiv kutlaması, Toyota’nın karbon emisyonlarını azaltma konusundaki çok yönlü teknoloji stratejisinin motorsporlarıyla nasıl geliştirildiği bir kez daha gözler önüne serdi.

Ünlü aktör Rowan Atkinson GR Yaris’in direksiyonunda

Ünlü sinema oyuncusu ve otomobil tutkunu Rowan Atkinson, Goodwood’un tırmanma parkurunda Avrupa’da üretilen ilk hidrojen yakıtlı GR Yaris’in direksiyonuna geçti. Motorsporları ve ileri teknoloji şirketi Prodrive’ın başkanı David Richards ve Goodwood Estate’in sahibi Richmond Dükü, bu aracı yolcu koltuğundan deneyimleyen özel konuklar oldular. TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’ndan sekiz kez Dünya Şampiyonu olan Sébastien Ogier, son şampiyon Kalle Rovanperä ve bu yılın şampiyonluk adayı Elfyn Evans da Goodwood Hız Festivali’ndeydi. Ralli pilotları, GR YARIS Rally1 Hybrid ve bu sezon ilk kez yarıştan yeni Rally2 WRC araçlarını tanıttılar. Ayrıca profesyonel yarış pilotlarının doğrudan katkılarıyla geliştirilen yüksek performanslı bir yol otomobili olan yeni GR Yaris de burada sergilendi. TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Takımı’nın kaptanı Jari-Matti Latvala ise, yeni GR Yaris’in iki özel versiyonunun anahtarlarını Ogier ve Rovanperä’ya resmi olarak teslim etti. Toyota Başkanı ve Usta Test Pilotu Morizo lakaplı Akio Toyoda ise, takıma şampiyonluk kazandıran sürücülerine katkılarından dolayı teşekkür eden video mesajını sundu. GR Yaris’in Ogier Edition ve Rovanperä Edition modelleri, sınırlı sayıda üretilecek. Bu iki versiyon da, tasarımı ve sürüş karakteristiği dahil olmak üzere Ogier ve Rovanperä’nın kişisel tarzlarına göre özel olarak geliştirildi. Toyota’nın güçlü GR DKR Hilux Evo T1U yarış aracı da, TOYOTA GAZOO Racing takımından Seth Quintero, Dennis Zenz ve Armand Monleon’un pilotajında Goodwood’un tepe tırmanışı, ralli etabı ve arazi olmak üzere üç parkurunda yeteneklerini sergiledi.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR