Dolar $
33.64
%0.11 0.03
Euro €
37.17
%0.47 0.17
Sterlin £
43.25
%0.28 0.12
Çeyrek Altın
4362.01
%0.73 31.14
SON DAKİKA
Madencilik Perşembe 15 Ağustos 2024 10:40

TOSYALI'DAN ANGOLA'DA SONANGOL İLE ORTAK ÇELİK YATIRIMI

Tosyalı'nın Angola'daki iştiraki, Tosyalı Iron & Steel Angola SA ("TISA"), Angola Cumhuriyeti'ne ait petrol ve gaz şirketi Sonangol ile ortaklık yaparak yeni bir demir çelik tesisi kuracak.

Tosyalı'dan Angola'da Sonangol ile ortak çelik yatırımı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Angola Cumhuriyeti Maden Kaynakları, Petrol ve Gaz Bakanı Diamantino Pedro Azevedo, Angola'nın Türkiye Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio ve Angola'nın Petrol ve Gaz Üretim Şirketi Sonangol Yönetim Kurulu Başkanı Sebastiao Gaspar Martins, beraberlerindeki heyetle birlikte Tosyalı Demir Çelik İskenderun Tesisini ziyaret etti.

Tosyalı, Türkiye, Cezayir, Libya Bingazi, Senegal, Angola ve İspanya'daki yatırımlarıyla dikkati çekerken Afrika'daki yatırımlarını Angola'da yeni bir işbirliğiyle daha da büyütecek.

Tosyalı Iron & Steel Angola, Angola Cumhuriyeti'ne ait petrol şirketi Sonangol ile gerçekleştireceği ortaklıkla mevcut demir cevheri yatırımına ilave olarak entegre bir demir çelik tesisi kurmak için işbirliği yapacak.

Tesisin Kassinga Bölgesi'ndeki demir cevheri madenlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi ve ardından başkent Luanda'nın güneybatısındaki Mocamedes'te bulunan Sacomar Maden Terminali'nde kurulması planlanıyor

Ayrıca Tosyalı, Angola'daki en büyük demir cevheri rezervine sahip olan Kassinga Bölgesi'nde bulunan demir cevheri madenlerini işletmek amacıyla bölgedeki yatırımlarını sürdürüyor.

Şirket 2 milyar ton demir cevheri rezervi bulunan bu projeyle fazlar halinde yıllık 10 milyon ton demir cevheri işleme kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

2027'de tamamlanması planlanan yeni çelik tesisiyle de madenden tesise uzanan değer zincirinin tamamına hakim tam entegre bir endüstri kompleksi hayata geçirilmiş olacak. Projeyle Angola'nın petrol ve doğalgaz dışı sektörlerdeki endüstriyel yatırımlarının da önünün açılarak yerel ekonominin daha yaygın bir şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Bakan ve beraberindeki heyetini Türkiye'de yeşil çeliğin merkezi olarak anılan Tosyalı Demir Çelik İskenderun Fabrikası'nda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu ziyaret vesilesiyle Tosyalı'nın Angola'ya olan inancının ve ülkenin başta demir-çelik ve madencilik olmak üzere petrol ve gaz dışı sektörlere yönelme stratejisine verdiğimiz güçlü desteğin altını bir kez daha çizdik. Angola'daki işbirliğimizin kapsamını genişleten bu yeni ortaklık yapısının her iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250