SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 14 Eylül 2024 08:54

TOKİ'DEN 25 İLDE 390 ARSA SATIŞI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 25 ilde toplam 390 arsa satışa sunuyor.

TOKİ'den 25 ilde 390 arsa satışı

İhaleler, 2 Ekim ve 3 Ekim tarihlerinde yapılacak. Satışa sunulan arsalar, Adana, Antalya, Aydın, Amasya, Ankara, Batman, Bitlis, Didim, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van illerini kapsıyor.

İHALE TARİHLERİ VE VADE SEÇENEKLERİ

TOKİ, arsaların satışını iki ayrı gün düzenleyeceği ihalelerde gerçekleştirecek. 2 Ekim Çarşamba günü saat 10:30'da, Adana, Antalya, Aydın, Didim, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ’daki arsalar için; 3 Ekim Perşembe günü ise saat 10:30'da Amasya, Ankara, Batman, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Van illerindeki arsalar için ihaleler yapılacak. 

Arsalar için TOKİ, yüzde 25 peşin ödeme ve kalan tutarın 48 ay vade ile ödenmesi seçeneğini sunuyor. Ayrıca, Tekirdağ Çorlu Kemalettin Mahallesi'nde bulunan 38 parselin satışında, yüzde 15 peşin ödeme ve kalan tutarın 60 ay vade ile, 6 ayda bir ödeme seçeneği sunulacak.

TOKİ tarafından satışa sunulan arsaların muhammen bedelleri 91 bin 652 TL'den başlıyor ve 4 milyar 667 milyon 780 bin 594 TL’ye kadar yükseliyor. Özellikle Tekirdağ Çorlu Kemalettin'de bulunan ve muhammen bedeli 4.6 milyar TL’yi aşan arsa, 38 parseli içeriyor. 

Bu düzenleme, yatırımcılara geniş bir yelpazede arsa seçeneği sunarak, hem ticari hem de konut projeleri için fırsatlar yaratıyor. İhalelerde yer alacak arsalar hakkında detaylı bilgilere TOKİ'nin resmi web sitesinden veya ilan edilecek ihalelerden ulaşılabilir.