Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İŞ DÜNYASI Perşembe 13 Haziran 2024 13:11

TOKEN FİNANSAL TEKNOLOJİLER AZERBAYCAN'DA 001 SIRA NUMARASI İLE ÖDEME KURULUŞU LİSANSI ALAN İLK TÜRK ŞİRKETİ OLDU

Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler'in, iştiraki Token Azerbaycan MMC, Odero markası ile Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan 001 sıra numarası ile ödeme kuruluşu lisansı alan ilk Türk şirketi oldu. Dijital ödeme hizmetlerinde global bir marka olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren şirket, Azerbaycan'da ödeme hizmetlerinin yanı sıra katma değerli servisler vererek faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir.

Token finansal teknolojiler Azerbaycan'da 001 sıra numarası ile ödeme kuruluşu lisansı alan ilk Türk şirketi oldu

Türkiye’nin çağ atlatan ödeme sistemleri teknolojilerini geliştiren şirketi Token Finansal Teknolojiler yurt dışında büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, Token Finansal Teknolojiler’in iştiraki olan Token Azerbaycan MMC, Odero markası ile Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan lisans alan ilk ödeme kuruluşu oldu. Token Azerbaycan MMC (Odero), sanal POS ile ödeme işlemlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak, aynı zamanda link ve QR ile ödeme alma gibi modern ve kullanıcı dostu ödeme seçenekleri sunacak. Ayrıca, kart depolamaya dayalı yinelenen ve abonelik ödemelerinin gerçekleştirilmesi ile müşterilere kesintisiz hizmet akışı ve KOBİ’ler için e-ticaret platformu, çevrimiçi ödemeleri kabul etmeyi kolaylaştıran katma değerli hizmetleri de yürütecek.

Raşit Kartal: “Token Azerbaycan MMC olarak, bu lisansı alan 001 numaralı ödeme kuruluşu olmaktan mutluluk ve gurur duymaktayız

Token Azerbaycan MMC (Odero) Ülke Müdürü Raşit Kartal, Token Finansal Teknolojiler’in, ödeme hizmetleri alanında global hedefleri doğrultusunda 2022 yılında Azerbaycan ofisini açarak Orta Asya coğrafyasına giriş yaptıklarını belirtti. Raşit Kartal, Odero Azerbaycan olarak lisans alma süreçleri ile ilgili olarak “Azerbaycan fintech sektörü her geçen gün büyüyor. Regülasyonların hayata geçmesiyle birlikte, yurtdışından yatırım yapmak için gelen firma sayısında artış gözleniyor. Bu durum, ülkede daha güçlü iş birliklerinin oluşmasına, rekabetin artmasına ve daha kaliteli hizmet sunulmasına katkı sağlayacaktır. Ödeme kuruluşlarının lisansa tabi olmasını öngören kanun doğrultusunda, Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası, ülkedeki tüm ödeme kuruluşlarına lisans alma zorunluluğu getirmiştir. 16 Mayıs tarihinde Token Azerbaycan MMC (Odero Azerbaycan) olarak, bu lisansı alan 001 numaralı ödeme kuruluşu olmaktan mutluluk ve gurur duymaktayız. Regülasyonlarla birlikte, finansal işlemler artık daha hızlı, güvenli ve şeffaf olacaktır. Odero Azerbaycan olarak, gelecekte iş birliğimizi sürdürmek ve daha büyük başarılara imza atmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Erkan Duysal: “Ödero’nun uluslararası pazarda başarılar elde etmesini amaçlıyoruz” 

Türkiye’de Ödero markasıyla sundukları dijital ödeme hizmeti çalışmalarına, yurt dışında da Odero markasıyla uluslararası boyut kazandırdıklarına dikkat çeken Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal “Odero markamız ile Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan lisans alan ilk ödeme kuruluşu olduğumuzu duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz. Token Finansal Teknolojiler grup şirketlerimizin platform ve yenilikçi servislerini Azerbaycan pazarı ile buluşturarak Ödero’nun uluslararası pazarda başarılar elde etmesini amaçlıyoruz” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR