Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.5
%0 -0.15
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Giyim ve tekstil Cumartesi 11 Mayıs 2024 14:28

TİNY X PAZEN BY TENCEL™ İLE ÇEVREYE DUYARLI BİR KOLEKSİYON

Selülozik kökenli elyaf markası TENCEL™, "duyarlı bir moda hareketini" temsil eden bir koleksiyonda daha moda severlerle buluştu. TENCEL™, çıkış noktasını çabasız şıklık kavramından alan moda markası Tiny ve doğal kumaşlarla tekstil sektöründeki dönüşümün öncülerinden Pazen iş birliğiyle moda endüstrisinde örnek oluşturacak bir koleksiyonda daha yer aldı. "Anyone, anywhere, anytime: Tiny x Pazen by TENCEL™'' adını taşıyan koleksiyon, zamansız şıklığı doğayı koruyarak yakalamak isteyenleri hedefliyor.

Tiny x Pazen by TENCEL™ ile çevreye duyarlı bir koleksiyon

Kontrollü ve sertifikalı ağaç kaynaklarından elde edilen selülozik kökenli TENCEL™ elyaflarını kusursuz kumaşlara dönüştüren Pazen ile bu kumaşları modern hayatın stiline yansıtan Tiny’nin bir araya geldiği bu özel koleksiyon, modern ve zamansız şıklıktan esinleniyor.Tasarımla yenilikçiliğin buluştuğu koleksiyon, en küçük bedenden en büyük bedene ve tüm cinsiyetlere hitap ederek kapsayıcılık kavramına vurgu yapıyor. Modayı takip ederken gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak isteyen bir hedef kitleye hitap ediyor.

 

TENCEL™ elyafları, tamamı sertifikalı ormanlardan elde edilen, ham maddesinden kapalı döngü üretim sistemine hatta tedarik ve değer zinciri aşamalarına kadar elyaf tanıma teknolojisi (fiber ID)[1],  gerçek zamanlı okyanus sevkiyat takip aracı[2] gibi izlenebilir teknolojiler kullanarak şeffaf ve sorumlu bir tekstil sektörünü temsil ediyor. 

 

Lenzing Group Türkiye, Afrika ve BDT Bölgesi Pazarlama Müdürü, aynı zamanda Avrupa, Amerika ve Türkiye B2B İş Birliklerinden Sorumlu Deniz Mutlu, “Elyaflarımızın üretim süreci boyunca gösterdiğimiz hassasiyeti, tedarik zinciri boyunca da devam ettiriyoruz. Lenzing Elyaf İzleme Teknolojisi sayesinde elyafın tüm süreçlerde izlenebilirliğini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

 

Tiny kurucusu Cansın Sağlam ise ''Yenilikçiliğin ve tasarımın kesiştiği noktada, ilhamını sürdürülebilirlik ve kapsayıcılıktan alan Tiny x Pazen by TENCEL™ koleksiyonumuzla moda dünyasında zamansız zarafeti stilinize taşımayı hedefledik. Tiny olarak DNA’mızda yer alan çabasız şıklık kavramını bu koleksiyonda TENCEL™  elyafları ve sürdürülebilir Pazen kumaşlarıyla bir adım ileri taşıdık. Amacımız herkese hitap eden kapsayıcı bir koleksiyon sunmak” diye konuştu. 

 

İnsan ve doğanın beraberliğine odaklanıyor

 

Motif Mensucat A.Ş’nin yenilikçi ve ilerici tutumuyla yirmi yılı aşan üretim yolculuğu, bu kez doğa dostu girişimi olan Pazen markası ile sürüyor. Pazen, tümüyle doğal, sertifikalı ve kontrollü ağaç kaynağından elde edilen TENCEL™ elyaflarını içeren yüksek   teknoloji ürünleri lüks dokunuşlu kumaşlarıyla karşımıza çıkıyor. Pazen koleksiyonları, tüketicilere gönül rahatlığıyla, doğaya zarar vermeden kullanabileceği kumaşlar sunarken,  insan ve doğanın beraberliğine ilişkin ülkede ve dünyada çok sayıda ve farklı başlıkta sosyal sorumluluk üstlenmeyi ve bunu şeffaf ve takip edilebilir biçimde tüketicisiyle paylaşmayı misyon ediniyor. Pazen, tüm halkaların iç içe geçtiği zamansız ve güvenli bir dünya yaratabileceğimize inanıyor.

 

Moda editorü ve stilist Ceylan Atınç ise “Son yıllarda en çok ihtiyacımız olan şey duyarlı moda. Gelip geçici moda akımları yerine daha zamansız, daha kapsayıcı koleksiyonlar, modanın kurtarıcıları görevi görüyor. Tiny x Pazen by TENCEL™ koleksiyonu da bu misyonla hayata geçirilen önemli koleksiyonlardan biri olması açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

 

ABONE OL