Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.34
%0.61 0.21
Sterlin £
41.67
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4031.51
%0.45 17.78
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Lojistik Pazartesi 17 Haziran 2024 18:36

TIKLA GELSİN®, UYGULAMA KAMPANYASINDA YÜZDE 86 DAHA FAZLA ROAS ELDE ETTİ

Türkiye'nin hızlı servis restoran zinciri sektör lideri TAB Gıda markalarının e-ticaret platformu Tıkla Gelsin®, gücünü Derin Öğrenmeden alan uygulamada yeniden hedefleme kampanyasıyla markanın reklam yatırım hedefini yüzde 86 aşmayı başarırken, yüzde 30 daha fazla dönüşüm oranı yakaladı

Tıkla Gelsin®, Uygulama Kampanyasında Yüzde 86 Daha Fazla ROAS Elde Etti

Burger King®, Popeyes®, Arby’s®, Subway®, Sbarro®, Usta Dönerci® ve Usta Pideci® markalarını çatısı altında bulunduran TAB Gıda markalarının E-ticaret platformu Tıkla Gelsin®, web üzerindeki yeniden hedefleme kampanyalarının yanı sıra uygulama kampanyalarını da optimize etmek için RTB House ile çalıştı. Doğrudan geliri artırmaya odaklanan uygulama içi kampanya ile yüksek yatırım geri dönüşü (ROAS) hedeflendi. RTB House’un Derin Öğrenmeden gücünü alan, sınıfının en iyi hedeflemesi ve optimizasyonunu sunan algoritması, Tıkla Gelsin®’in doğru zamanda doğru kitleye ulaşmasını sağladı.

 

RTB House, Derin Öğrenme teknolojisini kullanarak marka stratejisi doğrultusunda iki farklı kampanya ve en iyi statik bannerlarla desteklenen çözümü uyguladı. Kampanya sürecinde iki farklı yöntem izlendi. İlk kampanyada mevcut kullanıcılar, ilk kez yemek siparişi vermeye teşvik etmek üzere özel bir indirim sağlanarak hedeflendi. İkinci kampanyada ise marka sadakatine odaklanıldı ve Tıkla Gelsin® müşterileri tekrar ettikleri siparişler için kupon kazanacaklarını banner’larda görüntüledi.

 

Beklenen ROAS yüzde 86 aşıldı

Kasım ile Aralık aylarında gerçekleşen reklam yatırım geri dönüşü ortalamasından yüzde 86 daha fazla ROAS elde edilmesini sağlayan RTB House’un bu başarısının ardında Derin Öğrenme teknolojisi yer alıyor. Kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine uygun modelleri göstererek optimizasyonu sürekli hale getirdi. Kullanıcıların davranışlarına göre oluşturulan ürün ve kategorilerin bulunduğu sınıfının en iyi görselleri, doğru kişilerle doğru zamanda buluştu.

 

Kampanya başarısının ardından bütçenin yüzde 100 artırıldığı dönemde;

  • Dönüşüm oranı yüzde 30’dan fazla arttı, 
  • Kampanya döneminde Tıkla Gelsin®’in tüm dönüşümünün yüzde 7.67’si RTB House’tan geldi,
  • ROAS hedefinin yüzde 86 üzerine çıkıldı.

 

Tıkla Gelsin®'in kampanyalarına RTB House güçlü bir şekilde devam ederken, son derece rekabetçi bir pazarda markanın konumunu sağlamlaştırmasına ve avantajını korumasına yardımcı oldu.

 

İki ay gibi bir sürede harika sonuçlar alınan kampanyayı değerlendiren Tıkla Gelsin® Kıdemli Performans Pazarlama Uzmanı Nihan Gürsoy, “RTB House'un Derin Öğrenme destekli teknolojisi sayesinde beklentilerimizin üstünde bir performansla kampanya dönemini tamamladık. Alanında uzman ekibi ve stratejik yaklaşımlarıyla RTB House kampanya ölçeğimizi artırarak olağanüstü sonuçlar elde etmemizi sağladı. Statik banner kampanyası büyük bir başarıydı. Dinamik yeniden hedefleme kampanyamız ise RTB House'un gelecekte bize sağlayacağı ek başarılar için heyecan verici oldu. Başarılı bir iş birliği için anahtar iki unsur olan güven ve mükemmel sonuçlar üzerine kurulu iletişimimizle güzel bir kampanya dönemini çok kısa bir sürede gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

Mobil Uygulama Reklamları ile kullanıcılar müşteriye dönüşüyor

Günümüzde markanın uygulamasını indiren bir kullanıcı artık satın almaya ya da ilk siparişi vermeye bir tık uzakta bekliyor. Uygulamayı indirmiş kullanıcı, yüksek değerli düzenli bir tüketiciye, markaya sadık bir müşteriye dönüşebilir. Derin Öğrenme algoritmasına sahip RTB House'un özel kampanyaları, kullanıcıların tüketiciye dönüşmesine ve bu kişilerle daha uzun bir süre boyunca düzenli olarak etkileşim kurmaya yardımcı oluyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR