Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 18 Temmuz 2024 02:00

TİCARET BAKAN YARDIMCISI AĞAR, NİJER'DE TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Nijer Devlet Başkanı, Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) Başkanı General Abdourahamane Tiani ve Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı Seydou Assadi ile bir araya geldi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar, Nijer'de temaslarını sürdürüyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Nijer Devlet Başkanı, Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) Başkanı General Abdourahamane Tiani’nin Türkiye heyetini kabulüne katıldı.

Ziyaret dolayısıyla Türkiye-Nijer ticari ilişkilerini geliştirmesi konusundaki kararlılık bir kez daha en üst seviyede dile getirildi.

Daha sonra Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Nijer Ticaret ve Sanayi Bakanı Seydou Assadi ile gerçekleştirdiği ikili görüşmede iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin dengeli ve çeşitlendirilmiş bir şekilde geliştirilmesi ve her iki ülkenin menfaatleri doğrultusunda şekillendirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede Nijer tarafının yatırım ve ticaret kapsamında beklentileri ve talepleri dinlenirken, iş birliği olanakları ile Türk firmalarının gümrük, bankacılık vb. alanlarda yaşamış olduğu problemler muhataplarına iletildi ve her bir potansiyel sektör bazında mevcut durum ve yapılabilecek faaliyetler detaylı bir şekilde ele alındı.

Bu itibarla, görüşmede öne çıkan iş birliği alanlarını hayata geçirilme noktasında gelecek dönemde başta müteahhitlik firmaları olmak üzere geniş katılımcılı bir iş insanları heyeti ile Nijer’e bir ziyaret gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR