Dolar $
33.13
%0.15 0.05
Euro €
35.91
%0.36 0.12
Sterlin £
42.54
%0.01 0
Çeyrek Altın
4225.86
%0.85 35.38
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Çarşamba 31 Temmuz 2024 15:01

TİBET'TE GENÇLERİ İŞ KURMAYA ÇEKEN ŞEY NEDİR?

Tibetli kız Cuo Mu, 2018 yılında Çin'in başkenti Beijing'deki üniversiteden mezun oldu. Cuo Mu, iyi maaşlı işini bırakarak kendi işini kurmak üzere babasının bilim ve teknoloji çiftliğine döndü.

Tibet'te gençleri iş kurmaya çeken şey nedir?

CMG Yorumcusu Li Heping'in haberine göre, Tibetli kız Cuo Mu, 2018 yılında Çin'in başkenti Beijing'deki üniversiteden mezun oldu. Cuo Mu, iyi maaşlı işini bırakarak kendi işini kurmak üzere babasının bilim ve teknoloji çiftliğine döndü. Şimdi Cuo Mu, yönetim ve e-ticaret satışlarıyla uğraşırken babasının yerel halka yoksulluğu azaltma ve birlikte zenginliğe ulaşma konusunda liderlik etmesine de yardımcı oluyor.

CMG Yorumcusu Li Heping "Cuo Mu gibi gençler Tibet’te çok var. Bazıları Tibet'te doğdu ve bazıları Tibet'te işleri geliştirmek için geldiler. Peki, onları Tibet'te iş kurmaya çeken nedir? 2019'un sonuna kadar Tibet’teki mutlak yoksulluk tarihsel olarak ortadan kaldırıldı ve 2021'de tüm ülkeyle birlikte orta düzeyde müreffeh bir toplum inşası tamamlandı. Bu yılın ilk yarısında, Tibet'in bölgesel gayrisafi yurtiçi hasılası geçen yıla göre yüzde 6,1 artışla 118 milyar 945 milyon yuan oldu ve büyüme oranı ülkede ikinci sırada yer aldı. Tüm bu veriler, giderek daha fazla genci burada iş kurmaya çeken ana itici güç haline geldi." dedi.

CMG Yorumcusu Li Heping'e göre  aynı zamanda yerel makamlar, iş kurma ve istihdamı desteklemek için fonlar oluşturdu ve gençlere yönelik inovasyon ve iş kurma yarışmaları düzenlemeye, inovasyon ve iş kurma hizmet merkezleri kurmaya ve iş kurma için garantili kredi miktarını artırmaya teşvik etti. Tibet'te bugüne kadar ilçe inovasyon ve iş kurma üsleri gibi 138 kurum inşa edildi ve toplam 38 bin 500 kişiye istihdam sağlandı.

Tibetli gençlerin hikayeleri, halkın mutluluğunun en büyük insan hakkı olduğunu ve Tibet'in inovasyon ve iş kurma için zengin bir zemin olduğunu gösteriyor. Çin, reformu kapsamlı bir şekilde derinleştirdikçe, yeni nitelikli üretici güçler daha büyük bir ivmeyle ortaya çıkacak ve Tibet'in nitelikli kalkınmasına yeni bir canlılık katacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR