Dolar $
33.12
%0.1 0.03
Euro €
35.87
%0.17 0.06
Sterlin £
42.56
%0 0
Çeyrek Altın
4181.28
%-0.21 -8.66
SON DAKİKA
Cansu Akarca | GÜNCEL Perşembe 08 Şubat 2024 13:15

THE STAY BOULEVARD NİŞANTAŞI GALERİ 77'NİN 'GÜLMEKTEN KENDİNE DÖN' SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

The Stay Boulevard Nişantaşı, Galeri 77'nin kendi mekânı dışında gerçekleşen tüm sergilerini içeren "Galeri 77 Shows" projesinin üçüncü ayağı olan "Gülmekten Kendine Dön" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

THE STAY BOULEVARD NİŞANTAŞI GALERİ 77'NİN 'GÜLMEKTEN KENDİNE DÖN' SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR


Galeri 77, portföyünden özenle seçtiği genç ve köklü beş sanatçı: Narek Arzumanyan, Gago, Sedat Girgin, Evgenia Saré ve Arthur Tonakanyan’ın eserlerini “Gülmekten Kendine Dön” karma sergisinde, The Stay Boulevard Nişantaşı içerisinde yer alan olan Komedi Kulüp’ün sergi alanında bir araya getirdi.

 

Sanatçıların yarattıkları tuhaf ve akışkan dünyaların kapılarını aralayan sergi, bir yandan güldürürken aynı zamanda da düşündürmeye sevk ederken, sanatçıların yarattığı farklı dünyalar, bir çocuğun henüz kirlenmemiş hayal gücü kadar parlak ve renkli bir diyardan başlayıp kendine acımanın ve eleştirmenin karanlığına kadar uzanan geniş bir spektrumda ziyaretçilerine keyifli ve eşsiz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

 

Kimliksizlik, kimlik arayışı, toplumsal eleştiri, hiciv ve aidiyet gibi konuları merkezine oturtarak bu kavramların araştırmasını misafir olduğu mekândan da aldığı ilhamla cüretkâr bir şekilde ortaya koyan “Gülmekten Kendine Dön” mizahın ve gülmenin önemine atıfta bulunarak hem hayatın her evresine yayılan uzun ve meşakkatli kendini keşfetme serüvenini çok daha eğlenceli bir hale getirmenin mümkün olabileceğini gösteriyor.  Sergi, özellikle hassas veya tabu olarak görülen konuların büyük bir cesaretle ele alınabildiği, onları daha ulaşılabilir ve daha az korkutucu bir seviyeye çekerek bunlar üzerine konuşma ve düşünme imkânı yakalanabilen eleştirel bir zemin yaratıyor.

 

5 sanatçıdan 13 eserin yer aldığı sergi, 5 Nisan tarihine kadar, Salı – Pazar günleri 10.00 – 19.00 saatleri arasında şehir dokusunun zarif mimari ve yalın kimlik ile harmanlandığı The Stay Boulevard Nişantaşı’nda sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR