Dolar $
32.84
%-0.04 -0.01
Euro €
35.7
%0.09 0.03
Sterlin £
42.46
%-0 -0
Çeyrek Altın
4178.58
%-0.01 -0.48
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Teknoloji Pazartesi 22 Temmuz 2024 10:00

TETHER'DEN, TÜRKİYE'DE DİJİTAL VARLIK EĞİTİMİNİ DESTEKLEYECEK ÖNEMLİ ADIM

Tether, dijital varlık eğitimi girişimlerini değerlendirmek üzere BTguru ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Bu adım, Tether'in eğitime sınırsız erişim sağlama vizyonunun bir parçası olarak görülüyor ve Türkiye'de finansal ortamı daha kapsayıcı ve dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Tether CEO'su Paolo Ardoino, bu anlaşmanın dijital varlıkların bilinçli kullanımı için sağlam bir temel oluşturma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Tether'den, Türkiye'de dijital varlık eğitimini destekleyecek önemli adım

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether, sanal ve kripto varlıklar konusunda uzmanlaşmış lider teknoloji ve strateji şirketi BTguru ile Türkiye'deki dijital varlık eğitimi girişimlerini değerlendirmek üzere bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

Bu yeni adım, Tether'in eğitimin herkes için her yerde erişilebilir olduğu bir dünya yaratmayı amaçladığı Tether EDU'ya yönelik vizyonunun bir parçası olarak görülüyor. Eğitimin önündeki engelleri ortadan kaldıran girişimleri destekleyen Tether, bireyleri dijital çağın zorluklarına ve fırsatlarına hazırlamak için gelişmekte olan pazarlarda çeşitli fırsatlar sunuyor. Bu adım, geleneksel öğrenmenin ötesine geçerek yaşam boyu başarı için bir temel oluşturmayı hedefliyor.

Btguru Core aracılığıyla bölgesel ödeme ağı senaryoları değerlendirilecek

BTguru ile imzalanan Mutabakat Zaptı, özel ve kamu paydaşlarına blockchain ve eşler arası teknolojinin faydalarını tanıtmak için kapsamlı programların geliştirilmesini değerlendirmeyi ve Türkiye'deki finans kurumlarıyla görüşmeleri kolaylaştırmak için BTguru'nun bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Ek olarak taraflar, bankalar için gerçek dünyadaki varlık tokenizasyonu kullanım örneklerini keşfedecek ve Btguru Core'u kullanarak bölgesel ödeme ağı senaryolarını değerlendirecek.

Tether'in eğitime olan bağlılığı; Türkiye ve Orta Doğu'da dijital varlık eğitimini geliştiren, MENA'da düzenlenmiş bir dijital varlık altyapı platformuyla yaptığı görüşmelerle ortaya konuyor. BTguru ile yapılan bu Mutabakat Zaptı, Tether'in misyonunu ileriye taşıyacak stratejik ilişkiler kurma konusundaki kararlılığını güçlendiriyor. Uluslararası Ticaret İdaresi ABD Ticaret Bakanlığı'na göre Türkiye, kripto para işlem hacminde dördüncü büyük ülke olarak yer alıyor ve bu da ülkenin dijital varlıklar konusunda artan ilgisini ortaya koyuyor. Chainalytics, Türkiye'nin geçen yıl yaklaşık 170 milyar dolar kripto işlemi aldığını ve bunun da para birimindeki devalüasyona karşı koyma ihtiyacından kaynaklanan önemli bir benimsemeyi yansıttığını bildiriyor.

Mutabakat Zaptı, dijital varlıkların bilinçli kullanımı için sağlam bir temel kuracak

Tether CEO'su Paolo Ardoino “Tether ve BTguru, dijital varlıkların ve eşler arası teknolojilerin dönüştürücü gücüne inanıyor. Bu Mutabakat Zaptı, dijital varlıkların bilinçli kullanımı için sağlam bir temel kurma potansiyeline sahip. Türkiye'nin her yerinde özgürlüğü teşvik edebilecek ve insanları eğitebilecek bir hareketin parçası olmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

BTguru Ortağı Can Bükülmez ise, “BTguru olarak Tether gibi bir endüstri deviyle görüşmelerde bulunmaktan heyecan duyuyoruz. Yeni iş kollarımızı Tether ile etkinleştirmeyi ve ölçeklerini Türkiye'nin bankacılık sektörlerine ve gelişen dijital varlık işlerine sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Bu Mutabakat Zaptı, Türkiye'de dijital varlık eğitiminin geliştirilmesinde önemli bir gelişme olabilir. Finansal ortamı ülke çapındaki işletmeler ve bireyler için daha kapsayıcı ve dayanıklı hale getirebilir.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR