Dolar $
33.05
%0.17 0.05
Euro €
36.1
%0.18 0.06
Sterlin £
42.96
%0.2 0.08
Çeyrek Altın
4296.77
%2.3 95.49
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Teknoloji Cuma 12 Temmuz 2024 14:00

TETHER, VİETNAM'DA BLOCKCHAİN VE YAPAY ZEKA EĞİTİMİ İÇİN YAPTIĞI İŞ BİRLİĞİNİ DUYURDU

Tether Operations Limited, blockchain ve dijital varlık eğitimi için Vietnam Blockchain Association ile stratejik bir iş birliği yaptığını duyurdu. Bu iş birliği kapsamında, halka blockchain teknolojileri hakkında eğitim vermek ve bilgi paylaşımını teşvik etmek amacıyla bir dizi konferans ve çalıştay düzenlenecek. Ayrıca Tether, Vietnam'daki startup'lar için destek ve yatırım sağlayarak bu alandaki projeleri de teşvik edecek.

Tether, Vietnam'da blockchain ve yapay zeka eğitimi için yaptığı iş birliğini duyurdu

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketlerinden Tether Operations Limited, blockchain ve dijital varlıklar eğitimini desteklemek için Vietnam Blockchain Association ile stratejik bir iş birliği yaptığını duyurdu. Bu iş birliği kapsamında bir dizi konferans ve çalıştay aracılığıyla, kamu paydaşlarını blockchain teknolojileri konusunda eğitmek, sektörde bilgi paylaşımı ve kapasiteyi geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanıyor

Merkezi Ho Chi Minh City'de bulunan Vietnam Blockchain Association, ülkede blockchain teknolojisini standartlaştırmak ve tanıtmakla ilgilenen kişiler için bir merkez görevi görüyor. Bu merkez, Vietnam'da blockchain teknolojisinin desteklenmesinde ve ülke çapında eğitim etkinliklerine ev sahipliği yaparak blockchain eğitiminin daha fazla kişiye erişmesinde önemli bir rol oynuyor.

Gerçekleşen iş birliği Tether’in dijital finansın gücünü gösterme stratejisinde önemli bir hamle

Vietnam 2023 yılında yaklaşık 1,18 milyar dolarla ABD ve İngiltere'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü kripto para kazananı haline geldi. Bu da onu kripto para birimi kazanımları açısından ilk 10 ülke arasında yer alan beş Asya pazarından biri haline getirdi. Vietnam vatandaşlarının, normalde erişilemeyecek bankacılık hizmetlerine erişmek için kripto kullandığı bildirildi. Nüfusun yaklaşık yüzde 17'si kripto para birimi sahibi. Bu da Vietnam'ı kripto para birimi faaliyetleri için bir merkez olarak konumlandırıyor.

VBA ile yapılan bu iş birliği, Tether'in gelişmekte olan pazarlarda blockchain ve stablecoin eğitimini teşvik etme ve toplulukları dijital finansın gücü hakkında bilgilendirmeye yönelik daha geniş stratejisinde önemli bir adım olacak. Bu iş birliğindeki en etkili girişimlerden biri Hanoi, Da Nang, Ho Chi Minh Şehri ve Vietnam'ın diğer büyük şehirlerinde beş eğitim konferansına ev sahipliği yapması oldu.

Tether, startup’lar için destek ve yatırım sağlayacak

Tether, Academy of Blockchain and AI Innovation ile eğitim içeriği geliştirerek UniTour programındaki VBA'yı da destekleyecek. Ayrıca Web3 projeleri ve startup’lar için rehberlik, destek ve potansiyel yatırımlar sağlayarak VBA’nin SwitchUp Accelerator programına da katkı sağlayacak. VBA ve ABAII tarafından ortaklaşa düzenlenen UniTour, ülke çapındaki üniversite ve kolej öğrencileri için özel olarak yürütülüyor. Bu programın misyonu ise gençler arasında AI ve Blockchain konusundaki tutkuyu teşvik etmek ve yetenekleri geliştirmek ve onları kariyer fırsatlarını keşfetmeye, teknoloji sektöründeki startup hedeflerini sürdürmeye teşvik etmek.

Genç nesil için öğrenme ve gelişim fırsatları yaratılacak

Tether CEO'su Paolo Ardoino: “Blockchain'in benimsenmesinde önemli bir ses olarak, Vietnam Blockchain Derneği'nin çalışmalarının blockchain eğitimini teşvik etmenin misyonumuzla iyi uyum sağladığını düşünüyorum. Vietnam topluluklarının karşılaştığı zorluklara pratik çözümler sunarak blockchain teknolojileri hakkında eğitim vermek için VBA ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

Vietnam Blockchain Derneği Daimi Başkan Yardımcısı ve ABAII Akademisi Başkanı Phan Duc Trung ise şunları ekledi: "Tether ile yapılan bu stratejik iş birliği, Vietnam'da blockchain eğitiminin desteklenmesine önemli bir katkı sağlayacak. Ortak eğitim ve araştırma programları aracılığıyla genç nesil için kapsamlı öğrenme ve gelişim fırsatları yaratacağımıza, onların dijital çağa güvenle girmelerine yardımcı olacağımıza ve fintech bilgilerini geliştireceğimize inanıyoruz.”

Bu iş birliği, Tether bünyesinde kripto eğitimine odaklanan yeni kurulan küresel bir eğitim girişimi olan Tether EDU'nun çabalarıyla daha da güçleniyor. Tether EDU, gelişmekte olan pazarlara dijital finansın gücünü göstermeyi, toplulukların finansal katılım ve ekonomik kalkınma için blockchain teknolojisinden yararlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR