Dolar $
32.58
%0.09 0.03
Euro €
34.98
%-0.17 -0.06
Sterlin £
41.32
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
4010.5
%0.22 8.71
SON DAKİKA
DÜNYA Pazar 02 Ağustos 2020 10:56

TEŞVİKTE HENÜZ ANLAŞMA YOK

ABD Kongresi ve Beyaz Saray Corona virüsü salgını döneminde verilen işsizlik yardımının devamını sağlayacak yeni tasarıya ilişkin görüşmeler bugün de sürdü. Görüşmelerin bugünkü turunun verimli geçtiği belirtildi. Ancak ufukta hala bir anlaşma yok.

Teşvikte henüz anlaşma yok

Kongre'deki Demokrat liderler ve Beyaz Saray arasında hafta boyunca devam eden görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine taraflar müzakerelere Cumartesi günü de devam etme kararı almıştı.

Senato'daki Demokratlar'ın lideri Senatör Chuck Schumer görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmelerin öncekilere göre daha verimli geçtiğini ancak henüz bir anlaşmaya yakın olmadıklarını belirtti.

Taraflar birbirini sorumlu tutuyor

Taraflar yeni teşvik paketi üzerinde uzlaşma sağlanamamasından birbirini sorumlu tutuyor.

Beyaz Saray, salgın döneminde her eyaletin belirlediği işsizlik yardımına ek olarak sağlanan haftalık 600 dolar tutarındaki yardımın bir haftalığına geçici olarak uzatılmasını teklif etmişti. Ancak Nancy Pelosi Cuma günü düzenlediği basın toplantısında yalnızca anlaşma zemini yakalandığı durumda böyle bir adımın atılabileceğini, şu anda o noktada olmadıklarını belirtti.

Pelosi bir takvim vermedi ancak Kongre ve Beyaz Saray’ın teşvik paketi tasarısı konusunda önünde sonunda anlaşma sağlayacağını söyledi. Corona virüsü sebebiyle yaşanan can kayıplarına ve artan vakalara da değinen Nancy Pelosi, “Gittikçe hızlanan bir yük treniyle karşı karşıyayız. Bu tren durdurulmalı” dedi.

Beyaz Saray yetkilileri ise Demokratlar’ı, Başkan Trump’ın takviye işsizlik yardımının geçici olarak uzatılması teklifini reddetmekle suçladı. Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, “Kongre’deki Demokratlar’ın siyasette her zamanki halleri” sözleriyle anlaşmaya varılamamasından Demokratlar’ı sorumlu tuttu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR