Dolar $
32.59
%0.14 0.04
Euro €
35
%-0.14 -0.05
Sterlin £
41.33
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4012.35
%0.27 10.55
SON DAKİKA
DÜNYA Perşembe 30 Temmuz 2020 12:46

TEŞVİK PAKETİ TEHLİKEDE

Trump yönetimi ve Kongre'de Demokratlar ekonomiyi desteklemeye yönelik teşvik paketi konusunda farklılıkları gideremedi.

Teşvik paketi tehlikede

Trump yönetimi ve Kongre'deki Demokratlar arasında yürütülen diğer bir tur görüşme, işini kaybetmiş milyonlarca Amerikalıya destek sağlayan işsizlik sigortasının süresinin dolması ile birlikte, onları virüs-destek planı konusunda uzlaşmaya yaklaştırmadı.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi'nin ofisinden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Anlaşmaya yakın değiliz" dedi.

Ancak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, müzakerelerin Perşembe günü yeniden başlayacağını söyledi.

Mnuchin ve Meadows Çarşamba günü, Pelosi ve Senato Demokrat Parti Lideri Chuck Schumer'ın liderliklerini yaptığı Senato Cumhuriyetçileri ve Demokratları arasında, Cumhuriyetçiler'in Pazartesi günü sundukları 1 trilyon dolarlık teşvik planı ve Temsilciler Meclisi Demokratlarının hazırladığı 3.5 trilyonluk paket arasındaki farkı gidermek için mekik diplomasisi uyguladı.

Schumer, müzakerecilerin anlaşmaya varamamasın nedeni olarak Cumhuriyetçiler arasındaki bölünmeyi gösterdi.

Schumer, toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "düğümlenmiş durumdalar," dedi ve "Geri dönüp, onlarla müzakereleri sürdürmek istiyoruz, ancak söyleyecekleri bir şey yok" şeklinde görüş bildirdi.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise görüşmeler konusunda iyimserliği biraz artırmaya çalıştı.

McConnell, "Burada birçok şey son dakikada olur," dedi ve "Bu sadece Çarşamba günü, bu nedenle umut hiçbir zaman tükenmez. İşsizlik üzerindeki olumsuz etkiyi giderebilmek için ya geniş tabanlı ya da daha dar, bir şekilde anlaşmaya varacağız" şeklinde konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR