Dolar $
32.72
%-0 -0
Euro €
35.23
%0.52 0.18
Sterlin £
41.5
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
3996.66
%-0.37 -14.51
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Perakende Cuma 28 Haziran 2024 12:01

TEKSÜT, İSO 500'DE 105 SIRA YÜKSELDİ, 393'ÜNCÜ OLDU

Teksüt, İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2023) sıralamasında 105 sıra yükselerek 393'üncü sırada yer aldı. Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, doğru yatırım ve pazarlama odaklı stratejinin üretim gücüyle birleştiğinde aşamayacağı engel olmadığını vurguladı.

Teksüt, İSO 500'de 105 sıra yükseldi, 393'üncü oldu

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir ve Ankara Bölge müdürlükleri ve dağıtım merkezleri ile Türkiye’nin büyük bir kısmına ürünlerini ulaştırıyor. Marketlerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında ürünlerini müşterileri ile buluşturuyor. Türkiye’nin süt ve süt ürünlerini 4 kıtada 43 ülkeye ihraç ediyor.  İhracat yaptığı ülkeler 4 kıtada geniş bir coğrafyaya dağılıyor. 2023 verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları sıralamasında 393’üncü sırada  yer aldı.

 

İSO verilerini değerlendiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve zorlukları aşmak için yatırım yapmaya öncelik verdiklerini belirterek bu stratejinin başarıyı getirdiğini aktardı. Sadece Türkiye’yi değil dünyadaki gelişmeleri de yakındantakip ettiklerini aktararak şunları söyledi: “Teksüt olarak üretim, kalite, satış, pazarlama ihracat ve insan kaynakları da dahil olmak üzere bir bütün olarak hareket ediyor, planlamalar yapıyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında Teksüt ürünlerinin pazar payını artırabilmek için üretim altyapımızı güçlendiriyoruz, çalışanlarımıza yatırım yapıyoruz”. 

Dünyayla rekabet ediyor

Cevdet Arınık ayrıca şunları sözlerine ekledi “2023 yılını büyüme ve istikrar yılı olarak değerlendirdik. Sosyal yatırımlara, altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yurt içinde ve yurt dışında daha geniş bir pazar payı elde etmeye odaklanarak, ürün kalitesini artırmaya ve müşteri tabanımızı genişletmeye yönelik çabalarımız devam edeceğiz. 2024 yılında da  önceliklerimiz arasında, Ar-Ge çalışmalarını güçlendirmek, sürdürülebilirlik stratejilerimizi daha da iyileştirmek ve yeni pazarlara açılım yaparak büyümeyi sürdürmek bulunuyor. Rekabet avantajımızı artıracak çalışmalara odaklanıyoruz. Başta operasyon süreçlerimizi geliştirmek üzere teknolojiyi işimize daha çok entegre etmeye önem veriyoruz. 2023 yılının başında ihracatı, ev dışı tüketim kanalını ve perakende bulunabilirliğimizi arttırmayı hedeflemiştik. Yıl boyunca bu hedeflerde güçlü yol aldık. İhracat ağımızdaki ülke sayısını 43’e çıkardık.”

 

68 yıldır süt ürünleri üretiyor 

Teksüt, kuruluş tarihi olan 1956 yılı itibarıyla bugün Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması. Balıkesir’in Gönen ilçesinde kurulan ve ilk kurulduğunda yerel ölçekte beyaz peynir üretimiyle yola çıkan firma, süreç içinde tesislerini ve ürün çeşitlerini genişleterek, bugün yine Gönen’de bulunan 27 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında üretimini sürdürüyor. 

 

ABONE OL