Dolar $
33.11
%0.08 0.02
Euro €
36.22
%-0.05 -0.01
Sterlin £
43.08
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4315.38
%0.38 16.23
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Teknoloji Çarşamba 17 Temmuz 2024 11:14

TEKNOPARK İSTANBUL ÇATISI ALTINDA 'CUBEFORWARD | ARVİS DEEPTECH AI'24 YAPAY ZEKA STAJ PROGRAMI' BAŞLADI

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın desteğiyle oluşturulan Cubeforward Programı kapsamında, ArVis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji iş birliğiyle hazırlanan 'CubeForward | ArVis Deeptech AI'24 Yapay Zeka Staj Programı', 138 farklı üniversiteden 926 öğrenciyle başladı. Program, yapay zeka konusundaki zengin içeriğiyle gençlerin ilgisini çekiyor.

Teknopark İstanbul çatısı altında 'CubeForward | ArVis Deeptech AI'24 Yapay Zeka Staj Programı' başladı

Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk ve en büyük, dünyanın ise sayılı kuluçka merkezi Cube Incubation’ın desteğiyle oluşturulan Cubeforward Programı kapsamında, ArVis Teknoloji ve Roket Akademi Teknoloji iş birliğiyle hazırlanan ‘CubeForward | ArVis Deeptech AI'24 Yapay Zeka Staj Programı’ başladı.

 

Cube IncubationCubeforward Programı kapsamında her sene düzenlenen yapay zeka staj programı ArVis DeepTech/AI’ye 63 farklı şehir, 138 farklı üniversite, 62 farklı bölümden 926 öğrenci başvurdu. 

16 Temmuz’da başlayan program 27 Ağustos’a kadar sürecek. Yapay zeka konusunun tüm yönleriyle çalışılacağı 6 hafta sürecek program sonunda, 29 Ağustos tarihinde tüm projelerin çıktılarının proje grupları bazında sunulacağı Büyük Final Demo Day Etkinliği yapılacak. CubeForward | ArVis Deeptech AI'24 Yapay Zeka Staj Programı, üniversitelerin zorunlu staj kapsamındaki ihtiyacı ve süreci karşılıyor. 

 

Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, günümüzün ve geleceğin stratejik alanlarından biri olarak öne çıkan yapay zeka konusunda özellikle gençleri kapsayan çalışmaların içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “2021 yılında başlayan ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen programla yapay zeka alanına ilgi duyan üniversite öğrencilerinin teknolojik gelişimini destekleyerek dünya gençleri ile yarışabilir seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz. Yeni nesil teknolojilerde yapay zeka ve siber güvenlik odağında yenilikçi yaklaşımların ortaya çıkmasına katkı sağlamanın ülkemizin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğuna inanıyoruz. Katılımcı sayısının her geçen yıl artması umudumuzu artırıyor. Programın bir başka artı yanı da zorunlu staj ihtiyacı olan üniversite öğrencisi gençlerin proje bazlı staj ve eğitim programı ile mezuniyetlerine destek olmasıdır. Bu zengin programda emeği geçen herkese teşekkür ederken gençlerimize eğitim süreçlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

 

Stajyerler temel Ar-Ge yetkinlikleri kazanacak

Staj programının ilk adımında farklı kategorilerde derin teknoloji ve yapay zeka çalışmaları içeren proje çalışma grupları oluşturulacak. Stajyerlere, görüntü işleme ağırlıklı konular başta olmak üzere yapay zeka alanında seçilecek proje konusu üzerinde problemi tanımlama, problemi çözme, veri işleme, temel makine öğrenmesi, derin öğrenme teknikleri ile proje çalışması yapılması, model geliştirme, sunucu-pc donanım bazlı veya gömülü sistem uygulamalarında kullanabilme, süreç ve proje yönetme gibi temel Ar-Ge yetkinliklerinin kazandırılması hedefleniyor. Yapılacak çalışmaların gerçek hayatta uygulanabilirliği üzerine ürün geliştirme aşamaları da örneklemeler ile stajyerlere aktarılacak. Yapay zeka ile ilgili akademik ve sektörel eğitimler, seminerler ile kariyer yönetimi, CV hazırlama eğitimleri alanında değerli uzmanlar tarafından verilecek. Programı başarıyla tamamlayan stajyerlere sertifika verilecek. Program ayrıca erken dönem staj başvurularında elenmiş, seçilememiş ve stajını tamamlayamayacak olan tüm Türkiye’deki üniversite öğrencilerine geç dönem zorunlu staj başvurusu ile fırsat eşitliği sunuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR