Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
Teknoloji Cumartesi 17 Ağustos 2024 02:39

TEKNOLOJİYİ ÖĞRENMENİN YAŞI BİLE OLMAZ

Koç Topluluğu'nun Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu küresel liderliği doğrultusunda sürdürdüğü teknoloji ve inovasyonda toplumsal cinsiyet eşitliği seferberliği kapsamında yürüttüğü projelerle gelecek için değer yaratmaya odaklanan Aygaz, "Yaşı Bile Olmaz" projesini devreye aldı. Teknolojinin ve sürekli öğrenmenin her yaş için önemli olduğunu vurgulayan, yaşam boyu öğrenmeyi ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı teşvik eden projeyle Aygaz, 7'den 70'e her kesimi kucaklıyor.

Teknolojiyi öğrenmenin  yaşı bile olmaz

Kurulduğu ilk günden bu yana sosyal refahı büyütecek projeleriyle Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına hizmet eden Aygaz, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefi kapsamında, “Yaşı Bile Olmaz” projesini başlattı.

Koç Topluluğu’nun Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu kapsamında sürdürdüğü teknoloji ve inovasyonda toplumsal cinsiyet eşitliği seferberliğini destekleyen şirket, Learneco iş birliğiyle hayata geçirdiği “Yaşı Bile Olmaz” projesiyle yetişkinlerin dijital dönüşüm sürecine destek olacak. 

2022 yılında beş yıl içinde eğitim, mentorluk ve burs projeleriyle farklı yaş gruplarından 100.000 kız çocuğuna ve kadına ulaşmayı taahhüt eden Aygaz, bu projeyle taahhütlerine bir adım daha yaklaşıyor ve geleceğe hazırlanmanın yaştan bağımsız olduğu farkındalığını yaratmayı amaçlıyor. 

Aygaz, 7'den 70'e geniş bir yaş grubuna hizmet veren bir marka olarak “Yaşı Bile Olmaz” projesi sayesinde bilişim, internet ve sosyal medya alanlarında yetişkinler için hazırlanmış dinamik eğitimlerle katılımcıların dijital çağa ayak uydurmalarını ve teknolojiyi güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamaya odaklanıyor. 

"Yaşı Bile Olmaz" projesinde yalnızca toplumun değil, aynı zamanda kurum çalışanlarının da aktif rol almasını hedefleyen şirket, Aygaz çalışanlarının dijital becerilerini geliştirirken bu eğitimlerin verilmesinde süreci desteklemelerini de önemsiyor. Eğitimlerle yaşam boyu öğrenmeyi ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı teşvik eden Aygaz, eğitimleri başarıyla tamamlayan çalışanlarını eğitmen olarak yetiştirerek, ülkemizin pek çok yerinde temel dijital okuryazarlık eğitimi vermelerini sağlıyor. Learneco partnerliğinde Aygaz çalışanlarına verilecek eğitimler arasında ''Yetişkin Eğitimine Derin Bakış'', “Gönüllülük Becerileri”, “Sosyal Etki”, “Kuşaklar Arası Etkili İletişim”, “Kolaylaştırıcılık Becerileri”, “Aktivite Yönetimi” ve “Temel Dijital Okuryazarlık” gibi kapsamlı başlıklar yer alıyor. 

Projenin paydaşları arasında yer alan belediyeler, sivil toplum örgütleri ve dernekler aracılığıyla eğitimlerin yaygınlaştırılması ve kapsayıcı bir zeminde sunulması amaçlanıyor Böylelikle “Yaşı Bile Olmaz” projesinin sosyal etkisini büyüten şirket, bireylerin dijital yetkinliklerini güçlendirerek daha kapsayıcı bir dijital topluma da katkıda bulunuyor.

W-Energy for Equality projesi devam ediyor

Aygaz 2022 yılında genç kadınların girişimcilik yolculuğuna destek vererek, geleceğin lider girişimcilerinin yetiştirilmesi hedefiyle W-Energy for Equality projesini başlatmıştı. Program kapsamında halihazırda devam eden üç farklı projeyle genç kadın yeteneklere eğitim desteği ve girişimcilik yolculuklarında gelişim imkânı sunulmaya devam ediyor. Yine program kapsamında Rahmi M. Koç Müzesi iş birliğinde gerçekleşen W-Energy for Kids eğitim programıyla ise çocukların zihnindeki olası kalıp yargıların yıkılması amaçlanırken, inovasyonun hayatın içinde olduğu algısı pekiştiriliyor.