SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 27 Temmuz 2023 02:32

TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMDE MERAM'DAN BİR İLK

Meram Belediyesi hizmette kalite standartlarını yükseltmek adına başlattığı teknolojik dönüşüm hamlesine tüm hızıyla devam ediyor.

Teknolojik dönüşümde Meram'dan bir ilk

Belediyeler arasında bir ilk olma özelliği taşıyan sistem sayesinde Bizim Meram Masası başvuruları, kentsel dönüşüm sözleşmeleri ve tapu devirleri ile evlilik işlemlerinde çipli kimlik kartları kullanılacak ve işlemler çok daha rahat, hızlı ve güvenli gerçekleştirilecek.

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK MERAM’A HİZMETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK” 

Kullanımına başladıkları ‘Elektronik Doğrulama Sistemi’nin daha önce Tapu Müdürlükleri’nde kullanılmaya başlandığını ancak belediyeler arasında bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hemşerilerinin hayatlarını kolaylaştırma adına teknolojinin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanma gayretinde olduklarını ifade etti. Doğrulama işlemlerinin, Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği uyarınca 8 yıl süre ile saklanacağının da altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizim Meram ofisinde devreye alınan sistem ile vatandaşlar yeni kimlik kartları ile ister parmak izi ister pin kodu girerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kentsel dönüşümün öncülerinden biri olan Meram Belediyesi ile vatandaşlar arasında yapılan anlaşmalar ve tapu devir süreçleri kameralar ile kayıt altına alınarak yapılırken süreçlerin dijitalleşmesi, kimlik kontrollerinin delillendirilmesi ve kötü niyetli kişilerin işlem yapmasının önüne geçilerek vatandaşlarımızın da haklarını da korumuş olacağız. Yine belediyelerin temel işlerinden olan evlendirme işlemlerinde nikah için başvuru yapan çiftlerin kimlik kontrolleri kurulan sistem ile biyometrik veri ile artık işlemler kimlik doğrulanarak yapılmakta ve rıza dışı işlem yapmak isteyenlerin engellenmiş olacaktır.” dedi.