SON DAKİKA
Savunma Perşembe 03 Ekim 2024 02:04

TEKNOFEST ADANA İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), ilk ziyaretçilerini karşılamaya başladı.

Teknofest Adana ilk ziyaretçilerini ağırladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen festival, Adana Havalimanı'nda 128 kurumun katılımıyla gerçekleşiyor. İlk gün etkinlikleri arasında ileri teknoloji simülasyonları, bilim atölyeleri ve sergiler yer alıyor. Katılımcılar, festivalde birçok farklı alanda bilgi ve deneyim kazanma fırsatı bulacaklar.

Festivalde, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ ve HÜRJET gibi hava gösterileri dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve ATAK helikopterinin de gökyüzüyle buluşması planlanıyor. Ayrıca, eğlenceli aktiviteler arasında üzüm salkımı ve paramotor gösterileri ile paraşüt atlayışları da yapılacak. Öğrenciler için düzenlenen ilk uçuş etkinliği de, geleceğin mühendislerinin ve pilotlarının deneyim kazanmalarına olanak tanıyacak.

Festivalin önemli bir parçası olan yarışmalara ise 50 farklı kategoride 790 bin takım ve toplamda 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu. 4 gün sürecek etkinlikler arasında TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası ve World Drone Cup gibi heyecan verici etkinlikler yer alıyor. Başarı elde eden takımlara toplam 31 milyon lirayı bulan ödüller verilecek.

Bu yıl oluşturulan "Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren" deneyim alanı, katılımcıları Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde dijital bir yolculuğa çıkaracak. Ayrıca, "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı" katılımcılara Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki zorlu mücadelesini simülasyonlarla yaşatacak. "TEKNOFEST Zaman Tüneli" ise organizasyonun tarihini keşfetme fırsatı sunacak.