Dolar $
32.85
%-0.02 -0
Euro €
35.69
%0.11 0.04
Sterlin £
42.45
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4182.05
%0.07 2.94
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | SPOR Çarşamba 24 Temmuz 2024 10:47

TEGV CİZRE ÖĞRENİM BİRİMİ ÇOCUKLARI GÜLER LEGACY'NİN BASKETBOL KAMPINA KATILDI

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Cizre Öğrenim Birimi çocukları, Güler Legacy'nin 12. Kez düzenlediği basketbol yaz kampına katıldı. Çocuklara basketbolu ve sporu sevdirmeyi hedefleyen kampta öğrenciler, Christopher Thomas, Milli basketbolcularımız Sinan Güler, Muratcan Güler ve Necati Güler gibi isimlerden birebir eğitimler alarak farklı etkinliklere katıldılar. TEGV'in yaz etkinlikleri ise Türkiye genelinde 75 etkinlik noktasında 26 Temmuz'a kadar devam ediyor.

TEGV Cizre Öğrenim Birimi çocukları Güler Legacy'nin basketbol kampına katıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Cizre Öğrenim Birimi çocukları, basketbolu bir yaşam biçimi olarak benimseyen Güler Ailesi’nin bilgi ve tecrübesini gelecek nesillere aktarma arzusuyla hayata geçirdiği Güler Legacy’nin kampına katıldı. Ülkemizdeki çocuklara ve gençlere basketbol topunu, spor sevgisini ulaştırmayı amaçlayan Özyeğin Üniversitesi kampüsündeki kampta, TEGV’in Cizreli çocukları da, Kevin Durant, Lebron James ve Kobe Bryant gibi yıldız isimlerle antrenman yapan Christopher Thomas ile çalıştılar. Ayrıca Milli basketbolcularımız Sinan Güler, Muratcan Güler ve Necati Güler gibi isimlerden birebir eğitimler alan öğrenciler, basketbol ile ilgili söyleşiler ve eğitsel oyunların yanı sıra saha dışında yapılan sinema etkinliklerine katıldılar. 2022’de iki TEGV gönüllüsü ile üç çocuğunun katıldığı kampa, bu yaz dört öğrenci ve iki gönüllü burslu kabul edilerek Güler Legacy kampına katıldılar.

“Sporun birleştirici gücünü gösteriyoruz”

Güler Legacy kurucusu ve Milli Basketbol takımımızın eski kaptanı Sinan Güler, kampa katılan TEGV Cizre Öğrenim Birimi çocuklarıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi;

“Sıcak geçen temmuz günlerinde, Şırnak Cizre’den bizi ziyaret eden sporcularımız, Amine, Jiyan, Ahmet ve Taha ile bir araya gelmek; onların hayat ve basketbol serüvenlerine dahil olup kendi birikimlerimizi paylaşmak paha biçilmezdi. Türkiye’nin dört bir yanından, katılan sporcularımıza, sporun evrensel dilini, birleştirici gücünü gösterme hedefimiz, TEGV gibi paydaşlar sayesinde, çok daha anlamlı oluyor ve aynı zamanda etkisini daha uzun süreli hissediyoruz.”

“Temel hedefim basketbolu en üst seviyede oynayabilmek”

TEGV Cizre Öğrenim Birimi’nden 2022 kampına katılan Muhammed Erol antrenmanların sonunda yeteneği keşfedilince Şekerspor basketbol takımına alındı. Muhammed mutluluğunu şu sözlerle ifade ediyor: “Küçüklüğümden beri basketbol oynamaya meraklıydım. Birkaç sene boyunca temel basketbolu öğrendikten sonra TEGV ile büyümüş olmamın getirdiği bir avantajla Güler Legacy kampına katılma şansı yakaladım. Bu kampta eşsiz antrenmanlar yaparak basketbolumu geliştirdim. Bundan sonraki süreçte Güler Legacy kampından edindiğim tecrübe ve deneyimlerle Ankara Şeker Spor takımına transfer oldum. İlerideki temel hedefim ise basketbolu en üst seviyede oynayabilmek”.

“Bizler ve çocuklarımız için inanılmaz bir fırsat ve deneyim oldu”

TEGV Cizre Öğrenim Birimi çocuklarıyla kampa katılan gönüllülerden Ümit Udül kampın çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini şöyle ifade etti:

“Güler Legacy Basketbol Yaz Kampına Cizre Öğrenim Biriminden 4 çocuğumuz ve 2 antrenör olarak toplam 6 kişi katıldık. Çocuklarımızın gelişimleri açısından oldukça faydalı ve verimli bir kamp deneyimi yaşadık. Bu konuda belirli bir seviyeye gelmiş dünyaca tanınan kişilerin deneyimlerinden faydalanma fırsatımız oldu. En çok heyecanlandığım nokta ise, Cizre’den kampa katılan çocuklarımızın birçok deneyimin yanı sıra, yeni arkadaşlıklar edinmesi, takım bilinci, paylaşma, sosyal bilinç kazandıran çalışmalar yapması oldu. Bu deneyimler spor ve eğitim yaşamlarında onları ileriye taşıyacak. Kampta, basketbol dışında yapılan etkinliklerde de oldukça eğlenceli zamanlar geçirdik. Bizler ve çocuklarımız için inanılmaz bir fırsat ve deneyim oldu.”

“Türkiye’nin sayılan sporcularının bilgi ve deneyimlerinden yararlandık”

Bir başka gönüllü Muhammed Furkan Dinler ise şöyle konuştu:

“Güler Legacy basketbol Kampı, çocuklarımız ve biz TEGV gönüllüleri açısından oldukça verimli geçti. Sosyal ve kültürel alanda da olumlu katkı sağlayan bu kampta, bir antrenör olarak basketbol ve spor alanında birçok kazanım elde ettim. Türkiye’nin değeri sayılan sporculardan, bilgi ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulduğum bu kamp, spor yaşamımda daha yüksek hedefler koymama katkı sağladı.”

“Yaz evde değil TEGV’de geçer!” 

TEGV, yaz dönemi etkinlikleriyle tüm etkinlik noktalarında 26 Temmuz’a kadar çocuklarla buluşmaya devam ediyor. “Yaz Evde Değil TEGV’de Geçer!” sloganıyla birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklere ücretsiz olarak katılan çocukların yaz dönemini TEGV’de en verimli şekilde geçirmeleri hedefleniyor. Kısa süreli yaz etkinlikleri: sanat, spor, beslenme, müzik, bilim, felsefe, kodlama gibi alanlarda, kazanımları ve hedefleri belirlenmiş, çocuklarda farklı beceriler ve tutumlar kazandırmak üzere kurgulanan yaz dönemine uygun olarak geliştirilen etkinliklerden oluşuyor. 72 farklı içerikten oluşan yaz programı, plastik sanat, spor, beslenme, müzik, bilim, felsefe ve kodlama olmak üzere yedi alandan oluşuyor. Etkinliklerdeki çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri de amaçlanıyor. TEGV ve etkinliklerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için TEGV’in web sitesi tegv.org ziyaret edilebilir.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR