Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | FİNANS Perşembe 25 Temmuz 2024 11:00

FİNANSAL HİZMETLER GÜVEN ENDEKSİ TEMMUZ'DA AYLIK 9,2 PUAN ARTARAK 158,7'YE YÜKSELDİ

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), Temmuz'da aylık bazda 9,2 puan artarak 158,7 düzeyine yükseldi.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Temmuz'da aylık 9,2 puan artarak 158,7'ye yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, Temmuz ayında FHGE aylık bazda 9,2 puan artarak 158,7 düzeyine yükseldi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endekslerine göre, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endeksleri FHGE’yi artış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talep bazında, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler geçen aya kıyasla güçlendi; son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentiler de güçlendi.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin güçlendiği, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı gözlendi.

Son üç aydaki karlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, bir önceki dönemde artış bildirenler lehine olan seyrin azalış bildirenler lehine döndüğü görüldü. Gelecek üç aydaki karlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği gözlendi.

Temmuz ayında,  sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, "Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve "Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)“ sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 9,3, ve 8,9 puanlık artış, "Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektöründe ise bir önceki aya göre 21,8 puanlık azalış olduğu gözlendi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR