Dolar $
33.99
%-0.26 -0.08
Euro €
37.61
%-0.08 -0.03
Sterlin £
44.65
%-0.25 -0.11
Çeyrek Altın
4441.87
%-0.88 -38.92
SON DAKİKA
Bankacılık Perşembe 23 Temmuz 2020 14:12

TCMB FAİZİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası Temmuz toplantısında faiz indirimine gitmedi. TCMB, faiz indirimleri serisini geçen ay durdurmuştu.

TCMB faizi sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı politika toplantısını gerçekleştirdi. Banka, beklentilere paralel bir şekilde faiz değişikliğine gitmedi. Buna göre bir hafta vadeli repo ihalelerinin faizi yüzde 8.25 seviyesinde kaldı.

Art arda dokuz toplantıda faiz indirimine giden TCMB, Haziran toplantısında indirimlere ara vermişti. Bloomberg HT anketine katılan 17 kurumun medyan beklentisi faiz değişikliğine gidilmeyeceği yönündeydi. Yabancı uzmanlar da değişiklik beklemiyordu.

"Toparlanmaya ilişkin belirsizlikler yüksek"

Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyümedeki zayıflamanın yılın ikinci çeyreğinde derinleştiği belirtilen karar metninde, ülkelerin attığı normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber, toparlanmaya ilişkin belirsizliklerin yüksek seyrettiğinin altı çizildi.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin genişleyici parasal ve mali adımlar atmaya devam etmekte olduğu, salgının sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkilerin yakından takip edildiği vurgulandı.