Dolar $
32.97
%0.05 0.01
Euro €
35.34
%-0 -0
Sterlin £
41.89
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4020.5
%-0.13 -5.13
SON DAKİKA
AA | EKONOMİ Çarşamba 12 Haziran 2024 17:29

TASARRUF FİNANSMAN ŞİRKETİ VE ELEKTRONİK PARA KURULUŞLARI İÇİN DEKONT DÜZENLEMESİ

Finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarına banka ve sigorta muameleleri vergisine (BSMV) tabi işlemleri için fatura yerine geçmek üzere dekont düzenleme imkanı tanındı.

Tasarruf finansman şirketi ve elektronik para kuruluşları için dekont düzenlemesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemeyle, tebliğ kapsamına finansman şirketlerinin yanı sıra tasarruf finansman şirketleri, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında faaliyet gösteren ödeme kuruluşları ile elektronik para kuruluşları da eklendi. 

Böylece, finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarına BSMV'ye tabi işlemleri için fatura yerine geçmek üzere dekont düzenleme imkanı tanındı. Kuruluşlar, bu işlemler dışında kalan KDV'ye tabi teslim ve hizmetleri için de fatura düzenleyebilecek. 

Ödeme ve elektronik para kuruluşları, faaliyetlerine göre belirli hesap devreleri itibariyle dekont yerine hesap bildirim cetveli( ekstre) de düzenleyebilecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR