Dolar $
33.08
%-0.17 -0.05
Euro €
35.8
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.34
%-0.77 -0.32
Çeyrek Altın
4248.78
%-0.47 -19.63
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Eğitim Perşembe 01 Ağustos 2024 07:08

T3 VAKFI EĞİTİM, BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDA SINIRLARI BALKANLARA TAŞIYOR

T3 Vakfı eğitim, bilim ve teknoloji alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla 25-29 Temmuz tarihleri arasında Bosna Hersek ve Karadağ'a önemli ziyaretlerde bulundu. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Eğitim ve Ar-Ge Koordinatörü Merve Koçoğlu, ve Karadağ Sorumlusu Muhammed Can Veyseli'nin katıldığı bu ziyaretlerde, bölgedeki önemli kurumlar ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirildi.

T3 Vakfı Eğitim, Bilim ve Teknoloji Alanında Sınırları Balkanlara Taşıyor

Bosna Hersek’te gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, T3 Vakfı heyeti, Bosna Savunma Bakan Yardımcısı Dr. Sead Muratović, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanı Naida Hota-Muminović, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Saraybosna Üniversitesi İleri Teknoloji Merkezi yetkilileri ile bir araya geldi.

 

Görüşmelerde eğitim, bilim ve teknoloji alanında karşılıklı bilgilendirmeler yapılarak, gelecekte gerçekleştirilebilecek ortak projeler değerlendirildi. Taraflar, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durdu.

 

Karadağ’da Bilim Ülgün İş Birliği Protokolü İmzalandı

Karadağ ziyareti kapsamında, T3 Vakfı heyeti Bilim Ülgün Bilim Merkezi İş BirliğiProtokolü imza törenine katıldı. Karadağ Eğitim, İnovasyon ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Andjela Jaksic-Stojanovic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan ve Ülgün Belediye Başkanı Genci Nimanbegu ile yapılan görüşmelerde, T3 Vakfı'nın yürüttüğü projeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Kasım 2024'te Ülgün'de kurulması planlanan Bilim Ülgün Bilim Merkezinin detayları paylaşıldı.

 

Bilim Ülgün projesi kapsamında gerçekleştirilen iş birliği protokolü, Ülgün Belediye Başkanı Genci Nimanbegu, TİKA Karadağ Koordinatörü Nihal Ersoy, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve XL Labs Kurucusu Dr. Ilir Capuni’nin katılımıyla imzalandı. İmza töreninin ardından, Bilim Ülgün olarak faaliyete geçecek olan bina ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. Bu projenin, bölgede bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.