SUYA KARŞI DAYANIKLI KOKLEAR İMPLANTLAR İLE DENİZE VE HAVUZA GİRİLEBİLİR
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok koklear implant kullanıcısı, tatilde gönül rahatlığı ile deniz ve havuza girebilmeyi bekliyor. Gelişen teknolojilerle birlikte koklear implant ses işlemcileri suya karşı dayanıklı hale geldiğinden kullanıcılar artık günlük tatil aktivitelerini rahatlıkla yerine getirebiliyor. Tatil planları yapan koklear implant kullanıcılarının bu konuda kaygı duymamaları gerektiğini vurgulayan Cochlear Türkiye Pazarlama Müdürü Banu Gökçe Türker, geliştirdikleri ses işlemcilerinin su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı olduğunu belirtti.
Koklear implant ses işlemcileriyle yüzmek, koklear implant ameliyatı geçirmiş kişiler için endişe verici bir konu olabilir. Ancak koklear implantlar ve ses işlemcileri işitme açısından fayda sağlayacak şekilde tasarlanırken günlük hayatı da kolaylaştıracak avantajlar sunuyor. Bu avantajların başında kullanılacak aksesuarlarla deniz ve havuza girebilme konforu geldiğine dikkat çeken Cochlear Türkiye Pazarlama Müdürü Banu Gökçe Türker, ilgili aksesuarlar sayesinde deniz ve havuz keyfi yarım kalmazken kullanıcıların su aktiviteleri sırasında duymaya da devam ettiğini vurguladı.
Koklear implantlar günlük yaşamdaki deneyimleri kaliteli hale getiriyor
Koklear implantların işitme deneyimleri üzerinde gözle görülür fark yarattığını vurgulayan Banu Gökçe Türker; “Bu durum kullanıcılara günlük yaşamdaki aktivitelerini gerçekleştirirken çok daha rahat bir şekilde anın tadını çıkartabilme imkânı sunuyor. Arkadaşlarıyla ve aileleriyle bağlantı kurmalarını sağlayan koklear implant, kullanıcıların sosyal buluşmalarda daha net işitmeyle kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanmalarına yardımcı oluyor. Bunun yanında aktif spor hayatı olan, spor aktivitelerine katılan tüm kullanıcılar için bu aktiviteler esnasında güvenle kullanabilecekleri aksesuarlar bulunuyor. Kullanıcılar, ses işlemcisini Aqua+ ile birlikte kullanırken su aktiviteleri sırasında en iyi şekilde duyabilmeye devam edebilmek için ayrı bir programlama yapıyor. Bu sayede kullanıcılar her türlü aktivitenin keyfini gönül rahatlığıyla çıkarabiliyor ve seslerle dolu dünyadan kopmadan hayatlarına devam edebiliyorlar” dedi.
Koklear implant kullanıcıları rahatlıkla denize ve havuza girebiliyor
Kullanıcıların en büyük endişelerinin başında ses işlemcilerini deniz veya havuzda güvenli bir şekilde kullanıp kullanamayacakları geldiğini ifade eden Türker: geliştirdikleri ses işlemcilerinin su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti “Ses işlemcilerimizin hepsi Aqua+ aksesuarı ile sahip olunabilecek en yüksek suya ve toza karşı koruma derecesi olan IP68 derecesine sahip. Esnek su geçirmez Aqua+ kılıfı, ses işlemcinizi kavrayıp koruyor ve yaklaşık 50 defaya kadar kullanılabiliyor. Böylece kullanıcılar her türlü su sporunun ve aktivitesinin keyfini çıkarabiliyor. Aqua+ kullanımı, ses işlemcisini iki saat boyunca, maksimum üç metre derinlikte suyun altında kullanabilmeye imkân verdiğinden kullanıcılar şnorkelle dalmanın bile keyfini sürebiliyor. Kısacası kullanıcılar yazın denizde ve havuzda, mevsim fark etmeksizin duşta cihazını Aqua+ ile koruyarak hayatın seslerinden uzak kalmıyor.
Ekstra koruyuculuk için ek aksesuarlar kullanılabilir
Su etrafındayken veya su aktiviteleri yaparken, cihazın sudan ve su sıçramalarından korunmasını sağlamak için Aqua+ aksesuarını kullanmak gerektiğini ifade eden Banu Gökçe Türker, şu uyarılarda bulundu; “Bu aksesuar esnek ve su geçirmez bir kılıftır ve 50 defaya kadar kullanılabilir. Aqua+ ile birlikte cihaza ekstra güvenlik sağlamak için ses işlemcisini kaybetme riskini azaltmak için kıyafete takılan güvenlik kordonu veya doğru sabitleme seçeneklerini tercih edilebilir. Aslına bakılırsa ses işlemcilerinin malzemeleri ve bileşenleri, günlük kullanım sırasında rastlanabilecek ter ve su sıçramalarına karşı Aqua+ olmadan da dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak bir koruması olmadan ses işlemcisi suya düşerse veya yoğun miktarda suya maruz kalırsa işlemcinin düzgün çalışmaya devam edebilmesi için hemen yumuşak bir bezle kurulamak, mikrofon kapaklarını değiştirmek, ses işlemcisini bir gün boyunca kuruması için evdeki nem alma kutusuna koymak gerekir. Eğer ertesi gün işlemci hala çalışmadıysa işlemci değişimi gerekiyor olabilir. Bu noktada kullanıcılar en yakın Cochlear temsilcisine başvurmalıdır.”