Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 10 Ağustos 2024 03:45

SUWEN ÇALIŞANLARININ YÜZDE 90'I KADIN

Kadın istihdamını artırma konusundaki kararlılığıyla dikkat çeken iç giyim markası Suwen, kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmek için önemli adımlar atarak yönetici kadrosundaki kadın oranını %55'e çıkardı.

Suwen çalışanlarının yüzde 90'ı kadın

Çalışanlarının %90’ı kadın olan Suwen, marka büyüme ve başarısında kadınların yönetici oranını da artırarak sektör de ayrışan markalar arasında yerini alıyor. Şirket kararları ve planlamasında Yönetim Kurulu’ndaki kadın oranını %33’e çıkaran marka, sektördeki birçok şirketin üstünde yer alarak kadın liderlere verdiği önemi gösteriyor. Yönetim kademelerinde kadınlara daha fazla yer vermeyi hedefleyen Suwen, bu konuda ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

KADIN YÖNETİCİ ORANI % 55

Toplam yönetici kadın oranı %55 olan Suwen, bölge yöneticileri dahil olmak üzere geniş bir yelpazede kadın yöneticiye sahip. Bu oran, kadınların yönetim pozisyonlarında daha fazla yer almasını sağlayan Suwen’in stratejik yaklaşımının bir sonucu. Ayrıca, genel merkezde çalışan kadın oranı da %70 ile dikkat çekiyor. Suwen, Türkiye’de 49 ilde 177 perakende mağazası ile büyümeye ve kadın istihdamını desteklemeye devam ediyor.

Suwen kadın istihdamına verdiği önem sadece yönetim kademeleriyle sınırlı değil. Merkez depo kadın çalışan oranı %49 olarak belirlenmiş durumda. Bu oran, Suwen’in her kademede cinsiyet eşitliğine verdiği değeri gösterirken kadınların lojistik ve depo yönetimi gibi alanlarda da etkin bir şekilde yer aldığına dikkat çekiyor.

Suwen Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ferda Sümer Arslan,  ‘Kadınlarla üretip kadınlara ulaştırdığımız ürünlerimizi ‘kadınlardan kadınlara’ yaklaşımımızla sürdürüyoruz. Suwen’in başarı yolculuğuna değer ve anlam katan tüm kadınlarımızla tek yürek çalışıyor ve Türkiye’den özgün, kendine güvenen Türk kadınını temsil eden bir dünya markası çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda %90 kadın çalışanımız ve %55 kadın yönetici oranımızla gurur duyuyor, onların gücünden güç alarak gelişiyor ve her geçen gün onlarla birlikte büyüyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınlar, güzel olan her şeyi içindeki güçle büyütebilirler.”

ABONE OL