Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.33
%0.04 0.01
Sterlin £
41.8
%-0.14 -0.06
Çeyrek Altın
4020.41
%-0.13 -5.23
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | İTHALAT VE İHRACAT Çarşamba 19 Haziran 2024 11:41

SÜT ÜRÜNLERİ İHRACATINDA AK GIDA-İÇİM SÜT İSTANBUL BİRİNCİSİ

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin 2023 yılı ihracat verilerine göre ilk sırada yer alan Ak Gıda-İçim Süt, 30'dan fazla ülkeye sütten peynire, ayrandan pudinge kadar pek çok ürün ihraç ediyor.

Süt ürünleri ihracatında AK GIDA-İÇİM Süt İstanbul birincisi

Türkiye’nin en fazla süt ve süt ürünleri üretimini gerçekleştiren ve 6 fabrikasıyla sektörünün en büyük üreticisi olan Ak Gıda- İçim Süt, İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin kayıtlarına göre; 2023 yılında süt ve süt ürünleri sektöründe en yüksek ihracat verisini elde etti. Ak Gıda-İçim Süt, 30’dan fazla ülkeye sütten peynire, ayrandan pudinge kadar pek çok ürün ihraç ediyor.

 

Ak Gıda -İçim Süt Ticaret Direktörü Tolga Hisarlıoğlu; “Tüketiciler için lezzetli, sağlıklı ve kaliteli süt ve süt ürünleri üretirken, bir yandan da yüksek katma değerli ürünlerle küresel ihracattaki payımızı artırarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı misyon edindik” dedi. Ak Gıda-İçim Süt’ün dört kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptığını belirten Hisarlıoğlu, “Avrupa Birliği ülkelerine ihracat onayı almamızın ardından bu coğrafyadaki varlığımızı da her geçen gün güçlendiriyoruz. Hem şirketimizin hem de sektörümüzün önümüzdeki yıllarda da dış pazarlardaki başarılarını artırması en büyük dileğimiz” diye konuştu.

 

İstanbul İhracatçı Birlikleri Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen törende şirket adına ödülü, Ak Gıda-İçim Süt İhracat Yöneticisi Turgut Karapınar teslim aldı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR