Dolar $
32.36
%-0.38 -0.12
Euro €
34.76
%-0.22 -0.07
Sterlin £
40.5
%-0.42 -0.17
Çeyrek Altın
3910.07
%-0.57 -21.98
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Salı 03 Ekim 2023 12:50

SÜT ENDÜSTRİSİNİN GELECEĞİ USKO 2023'TE TARTIŞILACAK

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünün ev sahipliğinde 5-6 Ekim'de "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Endüstrisinin Geleceği" temasıyla düzenlenecek 3. Ulusal Sütçülük Kongresi'nde (USKO 2023), sektörün sorunları ele alınacak.

Süt endüstrisinin geleceği USKO 2023'te tartışılacak

Alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenlerin katılacağı etkinlikte sektör liderleri de bir araya gelecek.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, AA muhabirine, 2017'den bu yana yapılan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bu kongrelerde bilimsel bakış açısıyla süt sektörünün sorunlarının değerlendirildiğini ve tüm paydaşların ortak platformda bir araya geldiğini belirten Atar, "Kongrenin bilimsel programının oldukça geniş kapsamlı olduğunu görüyoruz. Kongre çıktılarının akademi, sektör, kamu ve tüketici olmak üzere tüm paydaşlar açısından yararlı olacağına inanıyor, başarılar diliyorum." dedi.

- "Sütçülük atıklarının değerlendirilmesi önemli"

Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan da sürdürülebilirliğin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Süt endüstrisinin girdileri ve çıktıları ele alındığında sütçülük atıklarının değerlendirilmesi, uygun bir şekilde bertaraf edilmesi, süt ürünlerinin sürdürülebilir üretimi için maliyet ekonomisi gibi konular önem kazanmaktadır. Sürdürülebilir tarım ve gıda, değer zincirini oluşturan kamu otoriteleri, sivil toplumu, akademisyenleri ve özel sektörü içeren çiftlikten çatala kadar bütüncül ve koordineli bir yaklaşımı gerektirir."

Kongrede, "Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri", "Süt Bilimi", "Süt Mikrobiyolojisi", "Süt Kalitesi ve Hijyeni", "Fonksiyonel Süt Ürünleri", "Süt, Sağlık, Beslenme, Süt Endüstrisinde Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri", "Süt Endüstrisinde Maliyet Ekonomisi", "Çiğ Süt Üretimi ve Kalite", "Süt Endüstrisi Yan Ürünleri", "Süt Endüstrisinde Su ve Karbon Ayakizi" , "Yeşil Mutabakat Uyumluluğu" konularına yer verileceğini dile getiren Özkan, etkinlikte hem akademi hem sektörden temsilcilerin bir arada olacaklarını ve tüm konuların tartışılarak bilgi alışverişinin sağlanacağını ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR