Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
Otomotiv Cuma 16 Ağustos 2024 14:04

SÜRÜŞ HAFTASI 14-15 EYLÜL'DE İSTANBUL- AUTODROM'DA DÜZENLENECEK

Türkiye'nin alanında ilk ve en büyük etkinliği Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası için geri sayım başladı. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan etkinlik için son bir aylık sürece girildi. 14-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul – Autodrom yarış pistinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin bu yılki finans sponsoru ise Akbank oldu. TEHAD'ın desteğiyle, Electric Hybrid Cars Dergisi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, otomobil ve teknoloji meraklıları hafta sonu boyunca, elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı bulacak.

Sürüş Haftası 14-15 Eylül'de İstanbul- Autodrom'da Düzenlenecek

Otomotiv endüstrisini bir sonraki çağın ulaşım teknolojisiyle buluşturan elektrikli ve hibrid araçlar, gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Artan menziller, gelişen teknolojiler ve tüm bunların beraberinde getirdiği yeni sürüş deneyimiyle yeni nesil elektrikli ve hibrid araçlar dünyada olduğu gibi Türk kullanıcıların da ilgisini her geçen gün daha fazla çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 65 bin adetlik satış rakamıyla yükselişini sürdüren elektrikli araçların, bu yıl satış verisi anlamında çok daha büyük bir hacme ulaşması bekleniyor. Sektördeki büyümeyi desteklemek ve elektrikli mobiliteyi bizzat deneyimleyerek tanışmak isteyenler için 4 yıl önce başlatılan, Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası için ise geri sayım başladı. 

Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenlenen etkinlik, 14-15 Eylül tarihlerinde 5. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Organizasyonun bu yılki finans sponsoru Akbank!

Türkiye'nin alanında ilk ve en büyük etkinliğinin bu yılki finans sponsoru Akbank oldu. İki gün sürecek olan 5. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası’nda otomotiv ve şarj işetmeciliğinin güçlü markaları ilk etapta katılımcı olarak yerlerini aldı. Sektörün diğer iddialı oyuncularının da etkinlikte yer alması bekleniyor. İstanbul Autodrom yarış pistinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılanlar, Türkiye’de satışa sunulan tüm elektrikli araçları inceleme ve daha da önemlisi deneyimlenme fırsatı yakalayacak. 

Geçtiğimiz 4 yılda 20 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası’nın, bu yıl da büyük bir ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Bu yıl 5.si düzenlenecek olan Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası’nın, Türkiye’de satışı bulunan tüm markalara ev sahipliği yapacağını söyleyen TEHAD Başkanı Berkan Bayram, “Geçtiğimiz yıl 7 bin 500 kayıtlı ziyaretçiyi ağırlayan etkinliğimiz, son 4 yılda toplam 20 bini aşkın kişiye doğrudan, basın yayın organları aracılığıyla ise yaklaşık 5,4 milyon kişiye dolaylı olarak ulaşmayı başardı. Son 4 yılda 20 bini aşkın ziyaretçi, 40’ın üzerinde markanın 100’e yakın modelini test alanımızda deneyimleme şansına sahip oldu. Bu açıdan etkinliğimiz, elektrikli ve hibrid araçların doğrudan kullanıldığı, tüketici deneyim odaklı, Türkiye’nin ilk ve en büyük etkinliği olmayı sürdürüyor. Daha önce hiç yapılmamış ve her yıl artarak devam eden marka ve katılımcı kitlesi ile büyük bir rekora imza attık. Otomotiv, enerji, teknoloji, şarj ve mikromobilite sektörlerini temsil eden, ücretsiz olarak katılabileceğiniz etkinliğimizin kapıları, tüm meraklılara açıktır” dedi.

Sadece araçlar değil teknolojiler de görücüye çıkıyor!

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli ve hibrid araç satışlarının hızla arttığını ifade eden Berkan Bayram, “Bu satış rakamlarına rağmen elektrikli otomobil ile tanışma şansına ulaşamamış büyük bir çoğunluğun olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda yeni bir otomobil alma sürecinde kararsız kalan da büyük bir kesim de var. Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası ile bu ihtiyaca cevap vermek konusunda, yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ziyaretçilerimiz sadece otomobillerle değil, elektrikli motosiklet kullanımı, şarj istasyonları, güneş panelleri ve teknolojisi ile de tanışma şansına sahip olacaklar. Elektrikli Volvo Trucks için özel bir test sürüşü organize edilecek. Bu organizasyonun çok dikkat çekeceğini düşünüyoruz. Ayrıca bu yıl motosiklet bölümünü de genişletiyoruz. Elektrikli motosikletler için ayrıca özel bir alan ayırdık” diye konuştu.